İstanbul'da Ağrılı iş insanları ve sanayiciler, İstanbul Ağrı Derneği ile Sanayici ve İş İnsanları Platformu'nun Fatih’te Dosso Dossi Otel’de düzenlediği özel bir iftar programında bir araya geldi.

ADAN: SİYASET DEĞİL, İNSANLIĞIMIZ BİZİ BİRLEŞTİRİR

İstanbul Ağrı Derneği Başkanı Nihat Adan davetlileri selamlama konuşması yaparak, Ramazan ayında bu gibi organizasyonlarla bir araya gelmenin önemine değinerek, iftarda bulunan Ağrılıların arasında hiçbir siyasi sınır olmadığına dikkat çekti ve daha çok bu tip buluşmalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Adan, siyasileşmiş dernekler yerine güçlü bir platforma ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Adan şunları söyledi;

Bizim en büyük mücadelemiz, birlik olalım, beraber olalım, birbirimize sahip çıkalım.  Bunun için fikir ve görüşlerimizi dışarıda bırakmamız gerekir. Siyasi görüşler bizi bir araya getirmez, insanlığımız bizi bir araya getirir. Herkesin kendine göre bir fikri olabilir ama o görüşleri ve fikirleri dışarıda bırakmak gerekir. Eskiden 30 kişiyi bulamazken şimdi bendeki kayıtlara göre 220 bin Ağrılı hemşerimiz var İstanbul’da. Nüfusun en çok olduğu yer de Esenyurt’tur.

“BİRLİK OLURSAK BAŞARAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK”

Adan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Turhan Feyzioğlu ile görüşmüştüm geçmişte. Bize demişti ki, sizin avukatlarınız var ama bunların bir grubu yok mu? Grup kurup kendilerini ifade etseler iyi olmaz mı? İşte en basit örnek budur. Biz şimdi dernek ve vakıflar kuruyoruz ama bunların daha güçlü bir şekilde devam etmeleri gerekiyor. Örneğin güzel bir platformun olması lazım. Ağrı’ya hizmet eden herkes benim ağabeyimdir. Birkaç yıldır çalışmalarımız pandemi ve başka nedenlerden dolayı sekteye uğrasa da güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Sizin bir konumda güçlü bir platformunuz yoksa olmaz. Dernekler siyasileşmiştir, ama platformun içinde kanaat önderleri, ileri gelenler, iş insanı, sanayici gibi herkes var. Biz güçlü bir oluşum yaparsak başaramayacağımız hiçbir şey yok.”

TEKDAĞ: BİZ BU HAREKETİN BİR NEFERİYİZ

Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti

Sonrasında kürsüye çıkan Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da katılan herkese teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı. Tekdağ, “Burada konuşma yapma hakkı bana ait değil, sağ olsun Nihat Başkan gerekenleri söyledi. Bu işin lideri de sensin, emek vereni de sensin. Biz burada bir nefer olarak senin gösterdiğin çerçevede elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz. Çok fazla bir katkımızın olduğu da söylenemez ama teveccüh gösteriyorsunuz. Bir Hadis-i Şerif var; Müminlerin en hayırlısı en çok hizmet edendir diye. Nihat abi de Ağrılı bir hemşerimiz olarak İstanbul’a geldiğimizden beri her türlü etkinlikte ismini duyduk. Dediği gibi siyasi görüş ve inanç ayrımı yapmaksızın Ağrılı kimliği ekseninde gerek memuriyetinde gerek emekli döneminde yardımda, katkıda bulunacağı her desteği seferber etti. Ben bunun her dönem şahidi oldum. Marifet iltifata tabidir. İyilikte yarışmak için temasta bulunmakta fayda var. Böyle hayırlı işler yapan hemşerilerimizi onurlandırmak gerekir. Allah razı olsun, ellerine sağlık, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum. Ağrılılara da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı