Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka ile robotik süreç büyük bir ilerleme kaydetti. Her geçen gün kullanım alanları artan robotların avantajları kadar dezavantajları ve zararları da olabiliyor.

ROBOT ADAMI KOLİ SANDI

Güney Kore'de yaşanan olayda, bir robot bir insanı öldürdü. Güney Kore’de bir çalışan, tarım ürünlerinin dağıtım merkezinde bir robot tarafından koli sandığı olarak algılandı ve bu nedenle ezilerek öldü. Yonhap haber ajansına göre olayın kurbanı 40’lı yaşlarında biriydi ve robotun sensöründeki bir sorunu incelemekle meşguldü.

Bakan Bolat: İsrail’le ticaret haberlerinin arkasında FETÖ var Bakan Bolat: İsrail’le ticaret haberlerinin arkasında FETÖ var

Söz konusu robot, biber kutularını bir palet üzerine yerleştirirken işçiyi yakaladı. Robot kol, adamı taşıma bandına iterek yüzünü ve göğsünü ezdi. Olayın ardından hemen hastaneye kaldırılan çalışan ne yazık ki kurtarılamadı.

Tesisi işleten Dongseong Export Tarım Kompleksi’nin yetkilisi, kaza sonrası bir açıklama yaparak “kesin ve güvenli” bir sistem oluşturulması çağrısında bulundu.

Editör: Anıl Kılıçlı