Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük Cemevi, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir törenle açıldı. Halkalı’da hizmete açılan İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Yeni Binası, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

YOĞUN KATILIM

İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Gazi Arslan, Küçüçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ve birçok siyasi parti ile STK temsilcisinin katıldığı törene ve sonrasındaki etkinliklerle açılış heyecanı tüm gün sürdü.

DOLU DOLU PROGRAM

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

Saat 15’te yapılan kurdele kesimi sonrasında 17.00’de Nilüfer Sarıtaş, ardından Ender Bakır sahne alarak katılımcılara eşsiz bir Türkü şöleni yaşattılar. Daha sonra Cem Erkanı ve Lokma etkinlikleriyle tören son buldu.

ARSLAN: HİZMETLER HAK KATINDA DA KABUL OLA

İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Gazi Arslan, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın büyük Ailesi olarak, Yeni hizmet binamızın açılış törenini, ilçe protokolü, milletvekillerimiz, iş insanlarımız, STK başkanlarımız ve halkımızın yoğun katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleştirdik.

Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır, Cemevi mimarisinde bir başyapıt ve sanatsal bir eser olan hizmet kompleksi binamızı, toplumun hizmetine sunmaktan dolayı, Onurluyuz, Gururluyuz ve Mutluyuz.

Bu uğurda yıllardır özveri, inanç, azim, ve kararlılıkla götürdüğümüz bu süreçte, desteğini esirgemeyen Küçükçekmece belediyemizin önceki dönem başkanları, Sayın Aziz Yeniay’a, Sayın Temel Karadeniz’e ve mevcut görevi devam eden başkanımız Sayın Kemal Çebi’ye, mimarımız Sayın Gürdal Özdemir’e ve müteahhitimiz Sayın Muanmer Albayrak abimize ve katkı sunan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız…

Yapılan hizmetler hak katında kabul ola. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

HİZMET KOMPLEKSİ BİNA

Eğitim alanında öğrencilere vereceği burslar,150 yataklı yurt hizmeti, yüzlerce öğrenciye etüt merkezi (dershane) çalışan ailelerimiz için kreş, özellikle gençler için açık-kapalı spor salonları, her türlü etkinlikte kullanılacak sergi salonları, acil durumlar ve sağlık taraması için revir odasıyla birlikte; Cem ibadetine gelen ailelerin küçük yaştaki çocukları için oyun odaları, bunların yanında kültür merkezinde paneller, konferanslar, seminerler, ulusal ve uluslararası sempozyumlar gibi sinema ve tiyatro alanında eğitimlerin verilebileceği 600 koltuk kapasiteli çok amaçlı salonuyla hizmet verecek. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı