CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde hukukçuları ağırladı. Başta seçimler olmak üzere birçok hak arama mücadelesinde dayanışma sergileyen avukatlar, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’nda, düzenlenen plaket takdim töreninde bir araya geldi. Etkinlikte 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde yaşanacak olası usulsüzlükler hakkında konuşuldu.

KAYABAŞI’NIN MESAJI OKUNDU

Rahatsızlığından dolayı etkinliğe katılamayan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı’nın mesajı okundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi; “Rahatsızlığımdan dolayı aranızda olamadığım için üzgünüm. Bugüne kadar yaptığınız fedakarlıklarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hak hukuk ve adaletin olmadığı ülkemizde devlet imkanlarını kullanan bu iktidara karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesini savunmanın daha meşakkatli olduğunun farkındayız. 2024 yerel seçimlerinde alacağınız görevler için şahsım, ilçe başkanlığı ve partim adına başarılar diliyorum. Hukuk Komisyonu’ndan sorumlu Başkan Yardımcımız Güneş Karadağ ve Hukuk Başkanımız Av. Necati Erdem’e ve hukuk temsilcilerimize sizlerin huzurunda bu anlamlı etkinlik için teşekkür ediyorum.”  dedi

KARAKÜÇÜK: İKTİDAR OLMADIĞIMIZ SÜRECE MÜCADELEMİZ EKSİK KALIYOR

Etkinliğe katılan CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Çağdaş Karaküçük ise şunları söyledi;

“İl başkanımız sayın Özgür Çelik’in selamlarını iletiyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz ama zor bir dönemden geçmediğimiz bir zaman yok ülke olarak. Geçen hafta yurt dışında Avrupalı meslektaşlarımızla birlikteydik. CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak yaptığımız mücadeleyi anlattık. Oldukça şaşırdılar. Seçimlerde sandıkları koruma, cezaevi ziyaretleri gibi onların çok yabancı oldukları günlük rutinlerimiz var. Biz sadece siyasi parti değil, hukuk devleti olma mücadelesi veriyoruz. Avukatlarımız da bu mücadeleden hiç kaçmadı. Her zaman yanımızda oldular. Şimdi bu mücadelenin neticelenmesi için iktidar olmamız lazım. İktidar olmadığımız zaman görüyoruz ki ne yaparsak yapalım mücadelemiz eksik kalıyor. Anayasa’yı tanımamaya kadar cüret eden iktidarın neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Seçimlerde görevli olduğumuz okullarda yapılanları görüyoruz, sokakta hak arama mücadelelerimizde polisin sert müdahalesiyle karşılaşıyoruz. Avukat olmak zordur, CHP’li bir avukat olmak daha zordur. Bu zorluklara göğüs gerdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu toplantıdan çok memnun olduk çünkü biz sadece seçim zamanlarında hatırlanan bir meslek grubuyuz. Başakşehir’de bu dönem için bir ilk. İlçe başkanımıza ve Necati Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Umarım 2024 yılı İBB’de meclis çoğunluğu elde ettiğimiz ve projelerimizi, sosyal belediyecilik anlayışını daha çok uygulayabildiğimiz bir dönemin başlangıcı olacak. Devletin tüm teşkilatlarına karşı bir siyasi mücadele göstermemiz gerekiyor ama heyecanımız yüksek. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için vereceğiniz emekleriniz için iyi ki varsınız diyorum.”

Rantçılar kaybetti, Çekmeköy kazandı Rantçılar kaybetti, Çekmeköy kazandı

DENİZ BAKIR: ARTIK SANDIK BAŞLARINDA HUKUKÇU OLMASINA GEREK KALMASIN

Önceki dönem CHP Başakşehir İlçe Başkanı Av. Deniz Bakır, katılımcıları selamlayarak, “Buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Bugün hukuka her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hukuk hava gibidir. Hava nasıl ki nefes aldığınız sürece değerini bilmeyiz, havasız kaldığımızda değerini anlarız. Hukuk da böyledir, hukuka ihtiyacımız olduğunda değerini anlıyoruz. Bugün Anayasa bile ayaklar altına alınıyor. Avukatlara ve hukukçulara çok fazla iş düşüyor. Siz zaten bu görevinizin farkındasınız. Amacımız seçimlerin hukuk sınırları içinde gerçekleşmesi. Temennimiz öyle bir süreç yaşayalım ki sandık başlarında artık hukukçuya gerek kalmasın” dedi.

MURAT BAKIR: İSTANBUL ARTIK SİZİN SAYENİZDE CHP’NİN KALESİ OLDU

CHP İstanbul 3. bölge örgütlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Bakır'da kısa bir konuşma yaparak, “Bu organizasyonu özellikle çok yapmak istemiştik çünkü meslektaşlarımızla doğru düzgün tanışamamıştık bile. Seçim dönemlerinde telefonla teşekkür etmek biraz eksik kalıyor. Her dönemde yanımızda oldunuz karşılık beklemeden bu fedakarlıkları yaptınız. Bir okulda 2-3 Avukat olduğumuz dönemleri de gördük ama İstanbul artık CHP’nin kalesi olması sizin sayenizde gerçekleşti. Örgütün emeği yanında siz avukatların çabası da yok sayılamayacak kadar büyük. Önümüzdeki dönemde de yine aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Sümeyra Duğan