Sosyoekonomik sebeplerle eğitimlerini bırakmış veya ara vermek zorunda kalmış öğrencileri tekrar eğitim hayatına kazandırmak amacıyla Aralık 2020’de Ümraniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesi yeni bir paydaşla daha güçlü bir hale getirildi. Lansmanı geçtiğimiz ekim ayında Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapılan,  15 ay gibi kısa bir süre içerisinde önemli başarılar elde eden  “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesiyle şimdiye kadar 800 öğrencinin hayatına dokunularak, yeniden okullu olmaları, bir letmede staj yapmaları ve bir meslek edinmelerine olanak sağlandı. Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sanayi kuruluşlarıyla birlikte yürüttüğü projeyi bir adım öteye taşıyarak, imzalanan protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü “İşim Var. Okula Gidiyorum.”a dâhil etti. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde protokol imza töreni düzenlendi.  Program, projenin anlatıldığı video gösterimiyle başladı. Ardından konuşmalara geçildi.

Sanayi kuruluşları adına İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar bir konuşma yaptı. Akar: “Bu işin içinde yer alan herkese teşekkür ediyorum. Çalışmaya ve üretmeye devam” dedi.

Başkan İsmet Yıldırım programda yaptığı konuşmada, “Bu projede paydaşımız olan Milli Eğitim camiasına, kaymakamlığımıza ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum. “İşim Var. Okula Gidiyorum.” gençlerimiz için çok güzel ve faydalı bir çalışma oldu” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal da konuşmasında, “Başkanımız bu projeyi Milli Eğitim ekibiyle başarılı bir şekilde yürütüyor. Çalışmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da bir konuşma yaparak, “Gençler bizim geleceğimiz. Bu projeyle birçok gencimizin hayatı değişti. Belediyemizin öncülük ettiği, herkese ilham olacak bu çalışma örnek oldu. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan İsmet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İMES, Modoko, Kadosan, Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, DES Sanayi Sitesi, Dudullu OSB ve Keyap temsilcileri arasında protokol imzaladı. İmzalanan protokol uyarınca, okul eğitimini yarıda bırakmış ya da okul eğitimine hiç başlamamış olan gençlerin bilgileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla proje ekibine ulaştırılacak.

Programda, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde eğitim gören iş yeri sahiplerine kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi