Beyoğlu Belediyesi, baharın gelişini Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda düzenlediği Hıdırellez Şenliği ile kutladı. “Umut, Bahar, Bereket: Beyoğlu'nda Hıdırellez” temasıyla gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beyoğlu Romanlar Dernek Başkanı Gökçen Vural’ın konuşmaları ile başlayan şenlikte Popstar Erkan ve Grup Kapilo sahne alarak katılımcılara müzik dolu anlar yaşattı. Renkli görüntülere sahne olan programda baharın gelişi dileklerle, danslarla ve ritüellerle karşılandı. Kutlamalarda Roman dans gösterileri, sihirbaz, jonglör ve ateşbaz performansları izleyicilere görsel bir şölen sunarken; çocuk atölyeleri de minik misafirler tarafından büyük ilgi gördü. Hıdırellez’in geleneksel ritüelleri olan dilek balonunun uçurulması, gül ağacı altına dilek bırakma, çaput bağlama ve Hıdırellez ateşinin yakılması da hep birlikte gerçekleştirildi.
“HIDIRELLEZ'İN EN ÇOK YAKIŞTIĞI İLÇE BEYOĞLU’DUR”
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney etkinlikte yaptığı konuşmasında Hıdırellez'in birliğin ve beraberliğin bayramı olduğunu belirterek, “Doğanın canlanması renklerin bir arada olmasıdır. Dolayısıyla bu tarife baktığımızda da Hıdırellez’in en çok yakıştığı ilçe Beyoğlu’dur. Çünkü Beyoğlu'nda birçok dilden birçok dilden, birçok kültürden, birçok gelenek görenekten insanımız bir arada ve kardeşçe yaşamaktadır. Beyoğlu'nun mayasında bizim komşuluğumuz, birliğimiz ve beraberliğimiz vardır. 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece Hz. Hızır ile Hz. İlyas’ın buluştuğu, dolayısıyla dileklerimizin kabul olacağı gecedir. Buradan dileklerimizi hep birlikte ortaklaştıralım. Çocuklarımızın hep birlikte huzur içinde yaşayacağı, zorluğun ve yokluğun olmadığı bir ülke dileyelim. Haksız, hukuksuz yere cezaevinde yatanlara özgürlük ve adalet dileyelim. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan demokrasi, özgürlük ve adalet dolu bir Türkiye dileyelim. Hep birlikte Beyoğlu ile, İstanbul ile Türkiye ile hep beraber kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin artarak devam edeceği bir ülke dileyelim. Hızır hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
“HIDIRELLEZ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”
Beyoğlu Romanlar Dernek Başkanı Sayın Gökçen Vural ise “Baharın, umudun müjdecisi olan Hıdırellez Bayramınız kutlu olsun. Rabbim tüm dileklerinizi kabul etsin. Bizlerin bu güzel ve mutlu günde bir arada olmasına vesile olan, bundan bir yıl önce sizlerin helal oylarıyla belediye başkanlığını kazanan, sosyal belediyecilikte yeni bir çağ başlatan, yapmış olduğu hizmetlerle Beyoğlu’nda ilklere imza atan İnan Güney başkanıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Beyoğlu'nda hıdırellez coşkusu yaşandı
Baharın müjdecisi olan Hıdırellez Bayramı Beyoğlu'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Kızılay Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar baharın gelişi dileklerle, danslarla ve Hıdırellez ritüelleri ile karşılandı.
Yorumlar