Kamuoyunun doğru haber alabilmesi için gece gündüz demeden çalışan basın emekçilerini unutmayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Belediye binasında gerçekleşen programda ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcilerinin gününü kutlayan Başkan Bozkurt, yemeğin ardından nasıl bir belediye devraldığını anlatarak, kurumsal yapıda yaptığı düzenlemeler ve 5 yıllık görev süresi boyunca eğitim, istihdam, kültür, sanat, spor gibi alanlarda ilçeye getirdiği yenilikler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Basın emekçileriyle gündeme dair fikir alışverişinde bulunan Bozkurt, gelen soruları ise titizlikle cevapladı. Programda görevi başında hayatını kaybeden gazetecilerin anıldığı bir sinevizyon gösterisine de yer verilmesi herkese duygu dolu anlar yaşattı.

BOZKURT: DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi için basın mensuplarının verdiği emeğin önemine dikkat çeken Bozkurt, “Dünyanın en güzel ülkesinin evlatlarıyız. Atalarımız bize dünyanın en güzel coğrafyasını bahşetmiş ama maalesef biz coğrafyaya uygun bir süreç yaşamıyoruz. Dünyada geçmiş yıllarda bulunduğumuz yeri şimdi koruyamadık, daha gerilerdeyiz. Nedeni çağın gerisinde kalmış olmak, dünyayla rekabet gücümüzü kaybetmiş olmak. Bunun da nedeni eğitim sistemimizin ve aramızdaki ilişkilerin bozulması. Bunun düzelmesi de tekrar üretmek, birbirimizi ayrıştırmamaktan, anayasal çerçevede birbirimize destek olmaktan geçer. Bunların olması için de iyiyle kötünün ayrıştırılması lazım. Demokrasilerde üç ana temel var ama dördüncü ve en sağlam temeli doğru haber alma kanalıdır. Türkiye’de bu kanal maalesef uzun yıllardır tıkanmış durumda; bu belli zümrelerin istediklerini rahatça yapabilmesi için bilinçli olarak yürütülen bir politika” dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, programdaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘HALKA DURUMU ANLATIRIM’ NE ANLAMA GELİYOR?

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin ‘Aday gösterilmezsem halka durumu anlatırım’ sözünüzden ‘Partiye tehdit, aday gösterilene destek vermem, bağımsız aday olurum, başka partiden aday olurum’ gibi birçok anlam çıkıyor. Bu konuya açıklık getirir misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Bozkurt, şunları söyledi;

Öncelikle bu polemiği doğru bulmuyorum. Aday olmayacaksanız ne düşünüyorsunuz diye sordular. Ben de dedim ki aday olacağımı düşünüyorum. Aday olmadan aday olmadığım zaman ne yapacağımı değerlendirmem doğru olmaz dedim. Burada önemli bir fark var.

‘Halka dokunmadığı için aday gösterilmeyecek’ deniliyor, bu yorumlar hakkında ne söylersiniz?

Yoruma çok iddialı bir cevap veren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Halka dokunmuyor’ şeklindeki yoruma ise diyorum ki varsa bir babayiğit gidelim ön seçim yapalım bakalım halka kim dokunuyor, kim dokunmuyor. Yarım kadar oy alırlarsa çekilirim. Kamuoyu yoklamaları da yapabiliriz halka sormanın başka bir yolu. Yine yarım kadar oy alırlarsa çekilirim. Ben halka da dokunuyorum, kalbine de dokunuyorum, midesine de dokunuyorum. Adayım demiyorum insanların iradesine saygım gereği ama aday olmam gerektiğini söylüyorum. Bu kadar hizmeti kime yaptım? Dokunmadım da ne yaptım? Dokunmanın adı müteahhitlerle plan yapmaksa evet ben dokunmadım. İnsanların geleceğini sömürmekse evet ben dokunmadım. Ben bu coğrafyadaki çocukları amele değil, bilim insanı, bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı, belediye başkanı yapmak hayalindeyim. Bu senaryoyu yazanlar, hiçbir şey diyemediği için ‘halka dokunamadı’ diyor. Kim halka dokunamadı diyorsa gelsin teraziye çıkalım.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetiminde ve belediye başkanlığı döneminde yaptığı icraatlar hakkında konuşan Bozkurt, “Partimin birçok kademesinde görev aldım. 2009’da ilçe başkanlığını bana verdiler ve 24 aylık bir kira borcu vardı. Esenyurt’ta CHP’nin oyu yüzde 20-25 bandındaydı. Ben ilçe başkanlığını devrettiğimde partimin binası, kasasında 40 bin lira para vardı ve oy oranımız yüzde 30’u geçmişti. Benden sonra oy oranımız tekrar 20-25 bandına düştü. Aday oldum yüzde 52’yle seçildim. Profilimin halka uygun olması nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt’a iktidar oldu. Burada alınan en yüksek oy yüzde 35’ti. Burada parti kime ait kamuoyunun takdiri.

ESENYURT BELEDİYESİNİN İMAJINI DÜZELTTİK

Esenyurt’ta geçmiş belediye yönetimiyle ilgili ‘hırsız’ algısı vardı ama şimdiki Esenyurt Belediye Başkanı ve personeliyle ilgili böyle bir algı yok. Çalmıyoruz ama iş yapmıyoruz da demiyoruz. Ben iddialıyım, benim yaptığım işleri birçok belediye başkanı da anlayamaz. Bunların hepsi ince düşünülmüş, süzgeçten geçirilmiş projeler. Esenyurt’un imajının da her geçen gün daha da iyileştiğini düşünüyorum. Nasıl ölçtük bunu? Geçmiş dönemde yapılan metrekare başına konut satışına göre bugün büyük bir artış var.” ifadelerine yer verdi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Editör: Anıl Kılıçlı