“Kağıthane’yi İstanbul'un Parlayan Yıldızı Hâline Getirecek Yatırımları Hayata Geçirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında pek çok alanda Kağıthane’yi İstanbul'un parlayan yıldızı hâline getirecek yatırımları hayata geçirdiklerini anlatarak, “İlçemiz için önemini bildiğim ve Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz. Metromuzun Kağıthane havalimanı bölümünü inşallah önümüzdeki bahar aylarında hizmete açmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iş birliği hâlinde sürüyor” diye konuştu.

İlçeye iki millet bahçesi kazandırmanın hazırlığı içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet kıraathanesi, çocuk kütüphanesi, uzay evi, sosyal medya stüdyosu gibi hizmetlerle çocukların önüne yeni dünyalar açıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardım merkeziyle dar gelirli vatandaşlara, maharetli eller çarşısıyla kadınlara, istihdam hizmet noktasıyla işsizlere, engelli hizmet merkeziyle engellilere, bağımlılıkla mücadele merkeziyle özellikle tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığına yönelik hizmetlerin mücadele bazında verildiğini dile getirdi.

Teker teker saymaya kalkılırsa saatler, günler sürecek bu çalışmalar sayesinde Kağıthane'nin geleceğe hazırlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güzel hizmetleri ilçeye kazandıran belediye başkanı ve ekibini, çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Türkiye'nin 2053 vizyonunu hayata geçirebilmesi için 2023'ün ne kadar önemli olduğu konusunda her vatandaşı ikna edeceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kapısını çalmadık, gönlünü kazanmadık tek bir fert bırakmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Yürüttüğümüz mücadeledeki en büyük gücümüzün altına imza attığımız hizmetler olduğunu asla unutmadan yatırım yapmaya, proje üretmeye, eser inşasına devam edeceğiz. Açılışını yaptığımız Kağıthane Meydan Projesi işte bunun örneklerinden biridir. Bir kez daha meydanımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm Kağıthaneliler’i bu güzel eserle beraber mutlu bir şekilde baharı kutlamaya özellikle davet ediyorum.”

Kurdele kesimi sırasında meydana ilişkin bilgi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada şimdi çok değişik ağaç çeşitleri var. Yeşil bitkilerimiz var. Bodur ağaç çeşitlerimiz var. Bunlarla tabii Kağıthane Meydanı çok daha güzel bir hâle geldi. İnşallah baharla birlikte burada anneler çocuklarıyla, yavrularıyla çok daha farklı bir şekilde vakit geçirebilecekler” diye konuştu.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi