Kooperatif, kurulduğu günden bu yana güçlü bir yönetim ekibi oluşturabilmek adına üye perspektifini oluşturdu.Yeni üyelerin bahsi geçen alanlara hakim olması, farklı iş kollarından ve bilimsel disiplinlerden seçilmesi kooperatifin güçlü olmasının nedenleri.ARGE çalışmalarına önem veren kooperatif, son 6 aydır kooperatif stratejileri ile ilgili yoğun çalışmalar yaptı. Kooperatifin ARGE ekibi, projeler konusunda uzman ve deneyimli kişilerden oluşuyor.

Sınırlı Sorumlu Silivri Üreten Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, tarımsal gelirin arttırılması amacıyla Silivri Belediyesi’nden kiraladığı 34 bin metrekarelik alanda ekimlere başladı.Silivri’den başlayarak İstanbul genelinde tarım gelir oranının arttırılmasını hedefleyen Sınırlı Sorumlu Silivri Üreten Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Silivri Belediyesi’nden ihale yoluyla kiraladığı 34 bin metrekarelik alanda lavanta, papatya, kekik ve biberiye ekimi gerçekleştiriyor. Ticaret Bakanlığı Kooperatiflerin Destek Programından (KOOP-DES) yararlanarak 4 ayrı tıbbi ve aromatik bitki sıkımında kullanılacak distilasyon makinası alan kooperatif, bu makine ile hem kendi ürünlerinin hem de çevredeki diğer üreticilerin yağ sıkımlarını yaparak bölge halkının tarımsal gelirinin arttırılmasını ve istihdam sağlanmasını amaçlıyor. .
Silivri Kaymakamı  Ali PARTAL “Proje uygulama süresince tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılan bu alan diğer üreticilere dikim, bakım ve hasat dönemlerini göstermesi ve TAB yetiştiriciliğini benimsetmesi açısından önemli bir proje olmakla birlikte; kooperatifleşmenin özendirilmesi adına daha da önemlidir. Kimya, kozmetik, ilaç sanayi aktörleri ile yapılacak entegrasyon da finansal yapının güçlenmesini sağlayacaktır. Tüm bunlar ile bölgede yaşayan halkın ekonomisine katkı yapılacağı gibi, ayrıca günübirlik kalabalık şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen insanların mor lavanta bahçelerinde gezip, birçok tıbbi ve aromatik bitki katkılı ürününü satın alabileceği eko-turizm ile de yerel ekonomimize katkı sağlanacaktır.” Diyerek kooperatifin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti belirtti.

GÜNÜBİRLİK GEZİLEBİLECEK

Proje ile bölgede yaşayan halkın ekonomisine katkı sağlanacağını da belirten Partal, İstanbul’da yaşayan vatandaşların da günübirlik olarak lavanta bahçelerinde gezip, bir çok tıbbi ve aromatik bitki katkılı ürünü satın alabileceğini de sözlerine ekledi.KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi