İstanbul’da çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Şile Uzunkum Plajı’nda bu yıl da ‘Mavi Bayrak’ dalgalanmaya devam ediyor. Çevre güvenliği, temizlik, ulaşım, sağlık ve alt yapı hizmetlerinin göz önünde bulundurulduğu ve ayrıca 4 sene boyunca denizden alınan numunelerin uygunluğuna göre verilen ve uluslararası öneme sahip Mavi Bayrak 2012 yılından bu yana Uzunkum Plajı’nda dalgalanıyor. Bölge ayrıca İstanbul'un mavi bayraklı tek plajı olma özelliği taşıyor.

HEDEF İLÇEDE BULUNAN DİĞER PLAJLARA DA MAVİ BAYRAK KAZANDIRMAK

Uzunkum Plajı’nda mavi bayrak, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Garnizon Komutanı Hava Albay Hazel Yılmaz'ın ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla göndere çekildi. Etkinlikler kapsamında Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası çaldığı müziklerle keyifli dakikalar yaşattı. Programda konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ilçede bulunan diğer plajlara da Mavi Bayrak kazandırmak amacıyla çalışmalara devam edildiğini aktardı.

“YAZ SEZONUNU BÜYÜK BİR BEREKETLE BEKLİYORUZ”

Ocaklı, “İstanbul’un tek mavi bayraklı plajının açılışını gerçekleştirdik. Karadeniz’e açılan Şile bizim için önemli bir değer. Altın sarısı kumlarımız, ormanlarımız ve masmavi sularımızla yaz sezonunu büyük bir bereketle bekliyoruz. Buraları tercih edecek olan vatandaşlara şimdiden iyi tatiller diliyoruz" dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi