CHP İstanbul İl kongresi yaklaşırken il başkanlığı adaylarının kim olacağı yönünde yeni isimler dillendirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda belirlenmesi gereken aday profilinin temel özelliğinin parti içerisindeki farklı grup ve düşünceleri birleştirici, bütünleştirici bir profil olması gerektiği yönünde. Bunun yanı sıra iş hayatını bilmesi, saygı gören bir başarı hikayesi barındırması ve temiz bir geçmişe sahip olması da özellikle üzerinde durulan kriterler olarak göze çarpıyor.

CHP İstanbul ilçe kongrelerinde sona doğru yaklaşılırken kulislerde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kimlerin aday olma ihtimalinin olduğu sesleri de yükselmeye başladı. Gürsel Tekin, Mehmet Ali Yüksel, Soner Özimer, Onursal Adıgüzel, Cemal Canpolat, Selçuk Sarıyar ve Özgür Düzgün İstanbul İl Başkanlığı’na aday isimler olarak öne çıkarken son kulis bilgileri ibrenin CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’e döndüğü yönünde. 14 Haziran 1981 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Özgür Çelik 26 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yapan Özgür Çelik, ikinci lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’nde bir kez daha güven tazeleyen ve ilçe başkanı olarak üçüncü kez seçilen Özgür Çelik’i öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. STK’larda başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2013-2017 yılları arasında ŞEDEF Başkan vekilliği görevini üstlendi. Halen üst kurul delegeliğini yaptığı İSKEF ve TÜSEKO’un kuruluş çalışmalarında yer aldı.

CHP Halk Partisi’nde ilçe kongreleri bitti. Biten ilçe kongrelerinden sonra aldığımız kulis bilgilerine göre seçilen ilçe başkanlarının tamamı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun devam etmesine ‘evet’  derken bunlardan yaklaşık 16 ilçe başkanının değişimi istemediği 23 ilçe başkanın ise ‘değişim olmalı’ dediği gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor. İlçe kongrelerinden çıkan sonuç ise kulisler de, başını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çektiği değişimcilerin önemli bir güç kazandığı, hukuki nedenlerden dolayı CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklayan Canan Kaftancıoğlu ve ekibinin güç kaybettiği yönünde. Diğer bir kulis bilgisi de seçilen ilçe başkanlarının CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olacak başkanın ilçe başkanlarından biri olmasını istedikleri yönünde. Peki CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olacak kişi CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik mi?

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

‘39 İLÇE BAŞKANIMIZ VE İL DELEGELERİMİZİN İSTİŞARELERİ SONUCU BELİRLEYECEK’

Konu ile ilgili görüştüğümüz CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ‘CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday mısınız?’ şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı; Daha önce aktif olarak görev yaptığım sivil toplum kuruluşu çalışmalarında ve siyasi hayatımda hiçbir yere talep olmadım. Bu konuyu ben de sizin gibi basıdan takip ediyorum. İsmimin geçtiğini televizyondan gördüm. Ancak CHP İstanbul İl Başkanlığı adaylığı ile ilgili önümüzdeki günlerde İstanbul’un üç bölgesinde ilçe başkanlarımız önce bölgesel olarak istişare toplantılarını yapacak. Daha sonra buradan elde ettikleri neticeleri görüşmek üzere 39 ilçe başkanımız bir toplantı gerçekleştirecek.  İl delegeleri de değerlendirmelerini yapacak ve tüm bu değerlendirmeler sonuncunda ortaya çıkacak tabloya göre hareket edeceğiz. Günün sonunda partimizte siyaset yapan her arkadaşımız bir şekliyle partimizin verdiği görevi yerine getirirler. Ben bu konu ile ilgili talep eden bir dil hiç kullanmadım. Kullanmayı da doğru bulmuyorum. İlçe başkanlarımız ve il delegelerimiz bu süreci kendi içinde değerlendirecek ve sonucu ortaya çıkartacaklar. FİDAN UĞUR- KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı