TEŞEKKÜR İLANI TEŞEKKÜR İLANI

İstanbul yerel seçimleri öncesinde CHP'nin ilçe adaylarıyla ilgili kulislerde dolaşan bilgiler, partinin aday belirleme sürecinin karmaşık ve rekabetçi yapısını gözler önüne seriyor. İBB kaynaklarından ve CHP Genel Merkezi'nden üst düzey isimlerin aktardığına göre, özellikle Şişli, Çekmeköy, Beşiktaş ve Tuzla ilçelerinde aday adayları arasında yoğun bir rekabet yaşanıyor.

ŞİŞLİ’DE SERDAR KURŞUN ÖNE ÇIKIYOR
Şişli ilçesinde, tecrübeli bir isim olan Serdar Kurşun'un şansının yüksek olduğu konuşuluyor. Ekrem İmamoğlu'nun Kurşun için "Şişli'de ağabey formülü" olarak düşündüğü ve diğer aday adaylarının da yönetimde yer alabileceği ifade ediliyor. Emrah Şahan ve Özgür Düzgün gibi isimlerin de adaylık için güçlü adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

ÇEKMEKÖY VE BEŞİKTAŞ’TA REKABET KIZIŞIYOR
Çekmeköy'de ise Çetin Çapan, Hüseyin Avni Sipahi ve Can Gebetaş arasındaki rekabet dikkat çekiyor. Beşiktaş'ta mevcut Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın yerine kimin aday olacağı büyük bir merak konusu. Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun'un aday olabileceği iddiaları dolaşımda.

KAĞITHANE'DE MURAT ACAR
CHP Kağıthane'de ise ağırlıklı olarak sanayici Murat Acar'ın ismi geçiyor. 

TUZLA’DA GENÇLİKTEN GELEN REKABET
Tuzla'da ise gençlik kollarından yetişen Bülent Akköse ve mevcut ilçe başkanı Eren Ali Bingöl arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor.

ANKETLER ADAYLIK SÜRECİNDE BELİRLEYİCİ
Öte yandan, CHP Parti Meclisi'nin 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde 4'ü büyükşehir, 6'sı il belediyesi olmak üzere toplam 226 belediye başkan adayını belirlediği bildiriliyor. İstanbul'da kazanmaya yakın ilçelerde aday profillerinin belirlenmesinde anket araştırmalarının belirleyici olacağı belirtiliyor. Sadece İstanbul için dört şirket tarafından yürütülen araştırmaların aralık ayının sonunda sonuçlanması bekleniyor. Bu süreç, partinin yerel seçimlerdeki başarısını belirleyecek kritik faktörler arasında yer alıyor.

Editör: Sümeyra Duğan