Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Haziran ayında yapılması planan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 2019 yılında kesin bir dille reddettiği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusuna yeşil ışık yaktı.
Milyonlarca Eyt'li çıkacak düzenlemeyi merakla beklerken, bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Yılbaşını işaret eden Erdoğan, "2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor.Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT, yani biz 2023'e bunları açıklayarak girmiş olacağız."