Sait Yüksek’in başkanlık görevine gelmesiyle kalıplarının dışına çıkan Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, zor ekonomik şartlarla mücadele eden esnafların dayanağı olmaya devam ediyor.

Kapı kapı dolaşıp maddi manevi tüm ihtiyaçların giderilmesiyle ilgili faaliyetler yürüten oda, birçok esnafın umut ışığı oldu.

“HAK ARAYANLAR KAPIMIZI ÇALSIN”

İş yeri ziyareti sonrasında yapılan açıklamada esnafın beklediği umut dolu açıklamalar yapıldı. Açıklamada şunlar dile getirildi;

Değerli esnaf teşkilatı mensubu kardeşlerim;

Son zamanlarda bize intikal eden şimşek sanayi sitesi esnafı ve mal sahipleri ile aralarında oluşan kira sorunu nedeniyle bazı esnafımızın dükkanları belediye tarafından şikayet doğrultusunda kapatılmıştır.

ESNAFA KORUMA KALKANI

Esnafımız ile mal sahipleri arasında arabuluculuk görevi gördük görmeye devam edeceğiz. Konuyu belediye ile de görüştük. Her zaman haklarınızı yasal yollarla arayınız. Sizi temsil eden kuruluş olarak bizlere vereceğiniz dilekçelerle haklarınızın daima saklı kalması kaydıyla takipçisi olacağımızdan şüpheniz olmasın.

Mal sahibinizle uzlaşamadığınız durumlarda rahatsız etmeye devam ederse bize bildirin yazılı olarak gerekirse konuyu mahkemeye gerekli mercilere sizin adınıza oda olarak biz taşırız.

Kira artışlarınızı devletin belirlediği oran üzerinden yapıp bankaya tamamını yatırarak resmileştirin. Aranızda farklılık oluşturmayın birlikte hareket edin.

BİRLİK ŞART

Sanayi esnafımız Ali bey hepinizin haklarını ve durumunu göz önünde bulundurarak mağdur olmamanız için şikayette bulunmadı. Eğer Ali bey bize resmi bir şikayet dilekçesi verseydi ve biz de o dilekçeye istinaden işlem yürütseydik bugün çoğunuzun dükkanı kapalı olacaktı. Bu anlamda Ali beyi maddi olarak tek başına üstlendiği avukatlık ücreti konusunda destekleyin. Unutmayın bugün ona yarın size. Birlikten kuvvet doğar. Esnaf teşkilatı birbirini koruyup kollamalıdır.

EKSİK BELGE OLMAMALI

Ayrıca varsa eksik evraklarınızı tamamlayın. Oda kaydı, ruhsat, ustalık, kalfalık belgesi ve benzere eksikler tespit edildiğinde işyeriniz yine kapatılır. Ustalık ve Kalfalık belgeleri için bu ayın 20 sine kadar mesleki eğitim merkezlerine müracaat etmelisiniz. Ekim ayında sınavları yapılacak bilginiz olsun.

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Oda olarak her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim.

Dilek ve temenniler

Not: Odamızın web sitesine ücretsiz kayıt oluşturup reklam verebilir işyerlerinizin görsel resimlerini ve iletişim bilgilerini yükleyebilirsiniz.

Web site;

http://sefakoybirlesikesnafodasi.org.tr/

Editör: Anıl Kılıçlı