Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından tüm Türkiye'nin yüreğini sızlatan Şerif Amca hayatını kaybetti.

ŞERİF AMCA (ÖLMEZ) KİMDİR?

Şerif Ölmez, 6 Şubat depremi sonrası Bisküvili Şerif Amca olarak tanındı. Depremin belki de en çok hatırlanan anlarından birisi de Şerif Amca’nın cebinden çıkardığı bisküvi oldu. Evlatlarının enkazdan çıkarılmasını bekleyen Şerif Ölmez, 3 evladını ve eşini orada kaybetmişti.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

Depremin üzerinden aylar geçtikten sonra Şerif Amca’dan üzücü haber geldi. Ailesinin kaybına dayanamayan ve amansız hastalığa yakalanan Şerif Ölmez vasiyeti gereği eşi ve en küçük evladının yanına gömüldü.

SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Altınözü ilçesinde eşi Halime (48) ile çocukları Cansu (14), Savaş (16) ve Oktay Ölmez'i (3) kaybeden, 6 Şubat'ta gece bekçisi olarak çalıştığı iş yerinden çıkıp, geldiği evinde ailesinin enkaz altında olduğunu öğrenen, bekleyiş sırasında cebindeki bisküviyi çocuklarına aldığını söyleyerek Türkiye'yi yasan boğan Şerif Ölmez, 19 Aralık'ta nefes darlığı şikayeti ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Solunum cihazına bağlanan Ölmez, buradan Reyhanlı ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakıma alınan ve burada kalbi duran Ölmez, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Ölmez'in cenazesi, dün Altınözü ilçesi Hacıpaşa Mahallesi Mezarlığı'na, eşi ile çocuklarının ortasına defnedildi.

Editör: Anıl Kılıçlı