Dünyada bilinen ekonomi kurallarında bir ülkenin para birimini değerini belirleyen temel politika faiz politikasıdır. Ülkelerin merkez bankaları, para birimlerinin değerini korumak ya da ekonominin canlanmasını sağlamak için zaman zaman faiz artırımı ve indirimi yaparlar.

TÜRKİYE DÜŞÜK UZUN SÜREDİR DÜŞÜK FAİZ PATİKASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2021 yılı Ekim ayında başlayan faiz indirme döngüsü sabit bırakılan son toplantılara kadar yaklaşık 2 yıl devam etti. Politika faizi yüzde 20'lerin üstünden yüzde 9'a kadar indirildi.

DOLAR/TL'DE REKORLAR.

Dolar/TL Kur Korumalı Mevduat gibi enstürmanlara rağmen bugün 23'ün üstünü gördü. Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in atanması sonrasında faiz politikasının değişeceğine yönelik de umutlar tazelendi.

Özgür Özel: Almanya'da emekli maaşımız 272 Euro dedim inanmadılar Özgür Özel: Almanya'da emekli maaşımız 272 Euro dedim inanmadılar

22 HAZİRAN BEKLENMESİN

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın faiz kararı toplantısı 22 Haziran'da yapılacak. Ancak birçok ekonomist ve piyasa temsilcisi, ara toplantı yapılması ve faizlerin artırılması hamlesinin yapılması talebinde bulunuyor.

"GÖRÜNENDEN DAHA BÜYÜK PROBLEM VAR"

Ekonomist Artunç Kocabalkan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yakın çevresine ekonomide görünenden daha büyük problem olduğunu söylediğini aktardı.

Editör: Anıl Kılıçlı