Covid 19 tüm dünyayı etkisi altına alalı yaklaşık bir yıl oluyor. Ekonomi ve eğitimde verdiği hasarların bu illetten kurtulduktan sonra da uzun süre devam edeceği görünüyor.

Son yıllarda eğitimde alınan ve alınması öngörülen radikal iyileştirme kararların daha uygulamaya koyulamadan ve oturtulamayan programların, bir de yüz yüze eğitime son verilmek zorunda kalınması, eğitim sistemimizde ciddi aksaklıklar ve büyük boşluklar yarattı.

Özel okullarda verilen eğitim ile devletin EBA ve TRT üzerinden verilen eğitimden farlı olması, özel okullarda sistem karmaşıklığının daha az ve eğitimin daha detaylı olması, devlet okullarından yaklaşık üç ay önce başlaması, zaten mevcut olan eğitimde fırsat eşitsizliğini daha üst seviyeye taşıdı.

Pandemi sürecinden sonra sosyal ve ekonomik düzeyi zayıf bölgelerdeki okullarda öğrencilere takviye dersler konulması kararının alınması ile bu eşitsizlik belki bir nebze ortadan kaldırılabilir.

Eğitim, her şeyin başı.. Bu sebeple sağlam temellere oturtulması adına bir an önce web üzerinden verilen eğitimlere alakalı düzenleme yapılması gerekiyor. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi