Türkiye’de günlük koranavirüs tablosu 50 bine dayanırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz yüze eğitime ile ilgili ‘yerinde karar’ uygulamasıyla önlemleri İl Hıfzıssıhha Kurulu’na bıraktı. Artan vakalar ile birlikte peş peşe illerde yeni kararlar alınmaya başlandı. Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Eskişehir, Çorum ve Malatya’da, Valilikler uzaktan eğitim kararı aldıklarını açıklarken bu illerde okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün eğitim verileceği de belirtildi.

8 ve 12 sınıflarda yüz yüze eğitime devam

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflarda ise ikinci bir karara kadar tam zamanlı uzaktan eğitim yapılacak. Fakat alınan genel karar çerçevesinde çok yüksek riskli iller dahil, liselere giriş sınavına katılacak olan 8. sınıflarda haftada 12-22 saat, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıflarda ise haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime devam edileceğini açıkladı.

İSTANBUL İÇİN ÖNLEMLER BEKLENİYOR

8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen kurslar, cumartesi ve pazar dahil olmak üzere yüz yüze olabilecek. Artışa geçen vakalar sebebiyle İstanbul için de uzaktan eğitimin gündeme gelmesi ön görülüyor.

Editör: Haber Merkezi