Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve tedbir paketinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Altın ithalatına ilişkin eleştirilerini de dile getiren Şimşek, “Ülkede olmayan bir metali, ülkede olmayan dövizle ithal edeceksiniz, sonra da bir köşede atıl duracak. Bunun neresi memleketin menfaatine?” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında açıklamalarda bulundu. 

ŞİMŞEK: VERGİLERİ ARTIRMAYACAĞIZ

Enflasyon yüksek, mayısta da yükselecek diyebilirler ama son 12 ayda ülkemizde deprem yaşandı. Bunun sektörel olarak bütçe açığı olarak baskısı var. Bütçe açığının yüzde 10'lara çıkmaması için aldığımız tedbirlerin bir kısmı enflasyonistti ama bir kerelikti.

Bazı vergileri artırdık, bu sene artırmayacağız. O zaman bu etkiler temmuz, ağustos ayında ortadan kalkacak.  Enflasyon kalıcı bir şekilde aşağı gelecek.

Eski başkan, Ali Erbaş'ı istifaya davet etti Eski başkan, Ali Erbaş'ı istifaya davet etti

En önemli hedefimiz enflasyonun tek haneye inmesi, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. 

KİRALAMALAR VE ALTYAPI PROJELERİ ASKIYA ALINACAK

Bloomberg'in 'kulis' haberine göre, Mehmet Şimşek'in tasarruf paketinde kamuda işe alımların azaltılması, araç ve bina kiralamalarının durdurulması, yeni altyapı projelerine başlanmaması gibi tedbirler yer alacağı düşünülüyor.

TASARRUF PAKETİ NETLEŞİYOR

Gelecek hafta pazartesi günü tasarruf tedbir paketini açıklayacağız. Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bilrikte tasarruf verimlilik pakenini açıklayacağız.

Önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon sürecini nasıl yöneteceğiz, onunla ilgili çalışmalarımız aralıksız devam edecek.

Editör: Editör Yazar