Genç bir gayrimenkul uzmanı kadın, yaklaşık 1 milyon TL dolandırıldı. Bankaların telefon numaralarıyla 444'lü (444 4 033) hattan aranan genç kadına, özel bir bankadan arandığı söylenerek, şüpheli işlemler gerçekleştirildiği bu işlemlerin durdurulması gerektiği ifade edildi ve yaklaşık 3,5 saatlik bir telefon görüşmesinin ardından kadın dolandırıldı.

BANKA BENZERİ TELEFONLAR

Merkez Bankası'ndan korkutan anket; Dolar yıl sonuna kadar fırlayacak Merkez Bankası'ndan korkutan anket; Dolar yıl sonuna kadar fırlayacak

Bankaların müşteri hizmetleri numaralarına benzer numaralarla farklı bankalarmış gibi defalarca aranıp 'şüpheli işlem bildirimi' yalanı uyduruldu. Telefondaki kişi, Merkez Bankası'ndan kendilerine bildirim geldiğini, döviz ve altın hesaplarında bulunan tüm hislerini bozdurması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine genç kadın 670 bin lira karşılığında hissesini vadeden çıkarak bozdurdu.

ÜST ÜSTE HAVALELER

Daha sonrasında, döviz hesabındaki 120 bin lirayı, özel bir bankaya gönderip, bu bankadaki yaklaşık 3 bin liralık döviz hesabını da bozdurdu. Paranın sanal hesapta güvende tutulacağını söyleyerek yaklaşık 200 bin liralık tutarı kendisine söylenen IBAN'a havale etti.

KREDİ BAŞVURUSU YAPTIRDILAR

Diğer bankadaki yaklaşık 700 bin lirayı da başka bir hesaba havale etti. Bunun üzerine şahıslar genç kadından, kredi başvurusu ve kredi onayı yapmasını istedi. Kredi başvurusu reddedilince, taksitli Nakit avans kullandırılan kadına 125 bin lira daha para çektirildi, para başka hesaplara gönderildi. Birden fazla işlem yaparak yaklaşık bir milyon lirasını dolandırıcılara kaptıran Naciye D., telefonu kapattıktan kısa bir süre sonra dolandırıldığını anladı.

AVUKATI ANLATTI

Dolandırılan kadının avukatı Maşallah Maral yaptıkları suç duyurusuyla birlikte şunları söyledi;

“Şahısların verdiği bilgiler doğru olunca ve sürekli olarak kafası karıştırılınca müvekkilimiz de kandırılmış ve inandırılmıştır.

Telefonu kapattıktan kısa bir süre sonra müvekkil dolandırıldığını anlamıştır. Müvekkilimizin yılların emeği ve çalışması neticesinde elde etmiş olduğu yaklaşık bir milyonluk birikimini böylesine organize bir suçun neticesinde kaybetmesi kamunun ve toplumun vicdanına aykırıdır. Müvekkilimi organize bir şekilde dolandıran şahısların tespit edilmesini isteyen Maral'ın ihbarı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı.”

Editör: Anıl Kılıçlı