Güsiad Onursal Başkanı Aydın Doğan, GÜSİAD kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri, Temsilcilikler ve Platform Başkanlarının katılımıyla bir araya geldi. İstanbul Hilton’da gerçekleşen buluşmada Aydın Doğan’ın 30 bini bulan çalışan sayısı ve Türkiye’de 14 kez vergi rekortmeni olarak geçmiş olan iş başarı öyküleri paylaşılırken zaman zaman da yerelden anıların ve şiir dizelerinin yer aldığı duygusal anlar yaşandı.

Programın açılışında, Aydın Doğan hakkında hazırlanan bir belgesel izlendi. Müteakiben gerçekleşen açılış konuşmasında Güsiad Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, 1996 yılından beri devam eden faaliyetleri hakkında kısa bilgi vererek, dernek faaliyetler hakkında sunum yaptı. Yalçın, Güsiad bünyesindeki Hukukçular Platformu, Hekimler Platformu, Akademisyenler Platformu, Mühendis ve Mimarlar Platformu, Genç Güsiad ve Üniversite Öğrenciler Platformu ile entegre bir yapıda profesyönel meslek alanlarının iş dünyasına etkileşimlerini paylaştı. Özellikle Genç Güsiad’ın kurumsal sürdürülebilirlik açısından önemine değinen Yalçın,  Güsiad tarafından yaptırılan 300 kişilik öğrenci yurdu, üniversite öğrencilerine destekler, sosyal yardımlar, Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kurulması ve bu konudaki Güsiad’ın girişimleri ve iş dünyası alanında yapılan etkinliklere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Daha sonra, Doğan Grubunun Gümüşhane’de ve Türkiye’de yaptıkları eserler konusunda bir sunum paylaşıldı. İşte, Güsiad Kurucu Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın ilimizde ve ülkemizdeki eserleri; 

Eğitim Kurumları;

1. Işıl Sema Doğan İlkokulu / Gümüşhane

2. Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi

3. Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi / Erzincan

4. T.C. Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu / Erzurum

5. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu / Gümüşhane

6. Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Kelkit – Gümüşhane

7. Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / İstanbul

8. Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Erzincan

9. Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / İstanbul

10. Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu

11. Aydın Doğan Aile Yaşam Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi (Köse Gümüşhane)

12. Erzincan Lisesi Aydın Doğan Öğrenci Merkezi ve Konferans Salonu

13. TSYD Aydın Doğan Eğitim Merkezi

14. London School of Economics (LSE - Avrupa Enstitüsü) “Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü”

Öğrenci Yurtları;

1. Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu / Şiran

2. Nene Hatun Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu / Erzurum

3. Erzincan Üniversitesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu

4. Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu

5. Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu / Kürtün

Diğer Eğitim Kurumları;

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Spor ve Çok Amaçlı Tesisler; Gümüşhane Aydın Doğan Spor Tesisleri, Yaşar ve İrfani Doğan Endüstri Meslek Lisesi Aydın Doğan Vakfı Spor Salonu, Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Aydın Doğan Vakfı Salonu ,Sema Doğan Parkı, Kalender Metin Doğan Aşevi, Beyazıt Devlet Kütüphanesi Restorasyon Projesi

Sunum sonrası kürsüde konuşma yapan Aydın Doğan, iş dünyasındaki öykülerinin yanında Gümüşhane’ye olan duygusal bağını herşeyin üstünde tuttuğunu ifade ederek, doğduğu topraklara gönül bağını ifade ettiler.

Doğan Güsiad üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında;

“Eteği dumanlı başı dumanlı, köylerde doğmuşum, köy çocuğuyum… elleri toprak kokan, toprakları koparmış bir ananın oğluyum.. ben Gümüşhaneliyim. Gümüşhane’nin adı ne zaman geçse yüreğim titrer. Tabi ben, Kelkit doğumluyum, Kelkit’in delikanlısıyım. Ama Kelkit ne ise Gümüşhane de odur benim için, diye konuştu. Bugün Güsiad’ın üyeleri hemşerilerimle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum, hepinize güzel günlerde yeniden buluşmak üzere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum’ dedi.

Program’da Güsiad kurucu üyesi ve Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın, derneğin kuruluş sürecindeki girişimleri,  Aydın Doğan beyin desteklerini ve Güsiad’a emek verenler hakkında kesitler paylaştı. Ayrıca, Kurucu Üyelerinden eski milletvekili Bedri Yaşar, Güsiad Dış ilişkiler Komisyon Başkanı Burak Pehlivan, YK Üyesi Dr. Turay Kesler de söz aldı.

Program sonunda, Güsiad Başkanı Dr.Yüksel Yalçın, Prof. Dr. Kenan Aydın,  Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Güsiad Kurucu Üyelerinden Dr. Metin Akagün’le birlikte Güsiad Yönetimi adına Sn.Aydın Doğan’a;

“Gümüşhane’mize ve Ülkemize kazandırdığınız eserler için sizlere minnettarız, yazan pilaket  takdim edildi.

Program, aile fotoğrafları kareleriyle sona erdi.

Editör: Anıl Kılıçlı