Türkiye’nin ilk yerli aşı fabrikası KeyVac, Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

“ALAGÖZ HOLDİNG’E GEREKEN DESTEĞİ VERDİK”

Erdoğan, yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları Hepatit A aşısı üretim fabrikasının Ankara'ya, ülkeye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz'ü stratejik önemi yüksek bu fabrikanın inşasından dolayı şahsı ve milleti adına tebrik eden Erdoğan, fabrika çalışanlarına teşekkür etti.

İlaç, kimya, tıbbi cihaz başta olmak üzere 2004 yılından bu yana 9 farklı sektörde faaliyet gösteren Alagöz Holding'in 500 milyon dolara varan yatırımlarıyla bine yakın insana katkı sağladığını vurgulayan Erdoğan, ülkeye katkı sağlayan her şirkete olduğu gibi Alagöz Holding'e de gereken desteği verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, holdingin, serhat şehri Iğdır'a yaptığı yatırımları takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından günün anısına Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alagöz ve Sinovac Yönetim Kurulu Başkanı Yin Weidong hediye takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin kurdele kesiminin ardından fabrika törenle açıldı.

Editör: Anıl Kılıçlı