İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki ana yerleşkede, Kent Konseyi bünyesindeki Gençlik Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Tarihi İBB Meclis Salonu’nda düzenlenen “Kent Konseyi Gençlik Meclisi Simülasyonu” etkinliğini, Gençlik Meclisi Moderatörü Mehmet Demir yönetti. İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi’nin ardından konuşan İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin genç bir kadro tarafından kurulduğuna vurgu yaptı.

İMAMOĞLU: HER İŞİMİZİN ALTYAPISINDA GENÇLİK VAR

“Farklı kanallarla, farklı mekanizmalarla gençleri dinlemeye ve onlardan fikir almaya da gayret ediyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Eğer tam gaz onlarca kütüphaneyi kararlılıkla İstanbul'a kazandırıyorsak ya da on binlerce insanın İstanbul'da iş bulma konusunda etkin bir desteği alabilecekleri bölgesel istihdam ofislerini kurabiliyorsak; hiç yokken bugün artık 6.000’e doğru giden, yakında, önümüzdeki döneme açılacak olan yurtlarımızla beraber 6 bin yatak sayısına giden öğrenci yurtlarımızı açabiliyorsak; yine özellikle okullara yakın, her semte yakın Kent Lokantalarını açma konusunda ciddi bir gayret gösterebiliyorsak, mutlaka ve mutlaka bunun altyapısında sizlerin talepleri var, istekleri var. Aynı zamanda, 4-4,5 yıl içerisinde yüz binlerce gencimize karşılıksız burs imkanı sağlamışsak ve sağlamaya devam ediyorsak ya da kültürel faaliyetlerimizde ‘Koltuk Senin’ diyerek bir imkan, bir fırsat alanı oluşturuyorsak; ‘Genç Üniversiteli Eğitim Desteğinden yeni açtığımız spor tesislerine, kültür merkezlerindeki aktivitelerde özellikle sizlerin talep ettiği doğrultuda yön alıyorsak, işte tam da yaptığımız her işin aslında altyapısında gençlerin bakış açısı var.”

İYİ PARTİ’DEKİ İSTİFALAR HAKKINDA KONUŞTU

Konuşmasının ardından katılımcı gençlerle anı fotoğrafları çektiren İmamoğlu, etkinlik sonrasında da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’na ilk olarak, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile birlikte 6 Meclis üyesinin istifasıyla ilgili değerlendirmeleri soruldu. “Benim yorum yapabileceğim bir saha asla değil” diyen İmamoğlu, bu soruyu şöyle yanıtladı:

“Her ne kadar ittifakımız olsa da bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım ne müdahil olurum. Sadece eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga, bir gürültü varsa; bundan üzüntü duyarım. Şu anda bende uyandırdığı tek his bu. Keşke olmasa, keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapıları olsa. Çünkü İYİ Parti, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi açısından son yıllarda çok özel kararlara ve başarılara imza atmış bir siyasi partidir. Umarım kendi içlerinde sağlıklı bir süreci, sulh içerisinde bir süreci yaşarlar, yaşatırlar. Onun dışında Meclisimizde bulunan bir kısım arkadaşın partilerinden istifa etmesi de onların kişisel kararlarıdır. Kendileri için hayırlısı olsun. Elbette bugüne kadar hizmet sundular İYİ Parti grubunda. Ben İYİ Parti grubunun İstanbul'a sunmuş olduğu hizmetlerden de memnun bir Belediye Başkanıyım. Çok dayanışma ve karşılıklı istişare içerisinde, il başkanları olsun, görev almış ve şu anda alan, belediye meclis üyeleri olsun, istişare içerisinde bir süreç yönettik. Bu duygularla kendilerini buradan selamlamış olayım.”

El emekleri Maharetli Eller Çarşısı’nda görücüye çıktı El emekleri Maharetli Eller Çarşısı’nda görücüye çıktı

“HER ADAYA SAYGI DUYUYORUM”

İmamoğlu, bu istifalar üzerine İYİ Partililer tarafından kendisine yapılan “CHP Eş Başkanı” yakıştırmasının hatırlatılması üzerine ise, “Kulağım kötü sesleri hiç duymuyor. Kötü sözleri de duymuyor” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile AK Parti’nin adaylarını belirlemek üzere yapılan temayül yoklamasında İstanbul için hala bir aday ismin belirlenememesine ilişkin soru üzerine de İmamoğlu, “Bütün siyasi partilerin çalışmalarını duyuyoruz. İstanbul'da, belli ki çoklu bir adaylar yarışı olacak farklı siyasi partilerin. Bu fayda getirir. Farklı düşüncelerin, farklı bakış açılarının yarışabildiği bir zeminin varlığını önemsiyorum. Umarım o fikirlerin daha iyi tartılıp ölçülebildiği, bilgi alma ortamlarının varlığıyla daha güçlü bir demokrasi şölenine dönüştüğü bir İstanbul seçimini yaşarız. Ama hep söylüyorum; elbette ki her siyasi partinin İstanbul Büyükşehir adayına saygı duyuyorum. Elbette her biri değerli kimlikler, kişiliklerdir” ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı