Üçüncüsü yapıldı; Kadıköy’den ‘Ata Tohumu’ başarısı Üçüncüsü yapıldı; Kadıköy’den ‘Ata Tohumu’ başarısı

Baharın en büyük habercisi Hıdırellez, İstanbul Yenikapı'da büyük bir coşkuyla kutlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kutlamalarda vatandaşlara seslenerek, seçimlerden sonrası için üç önemli söz verdi.

İMAMOĞLU: ‘BEN’ DEVRİ BİTECEK, ‘BİZ’ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Gün boyu süren etkinliklerinin akşam bölümünde konuşan İmamoğlu, “Üç söz, bizim için bu millete namus sözüdür. Söz veriyoruz; kendimizi nasıl görüyorsak herkesi, milletimizin tamamını öyle göreceğiz. Söz veriyoruz; kendimiz için ne istiyorsak, herkes için aynısını isteyeceğiz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz ne varsa, başkasına da yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkede ‘ben devri’ bitecek, ‘biz dönemi’ başlayacak” dedi.

“BENİM DİLEĞİM KABUL OLDU”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından Yenikapı’da düzenlenen “Hıdırellez Etkinliği”nde konuştu. Hıdırellez’in baharın müjdecisi olduğunu belirten İmamoğlu, “Biraz yağışlı ama baharın bereketi, normal. Hava güzel, fena değil. Ama esas olan, siz güzelsiniz. Bahar gibi güzel, bahar gibi umutlu. Hıdırellez bayramınız kutlu olsun. Dualarınız kabul, dilekleriniz gerçek olsun. Benim gönlümün dileği (eşi Dilek İmamoğlu’nu kastederek) gerçek olmuştu zaten. Ben diledim ve oldu. İnşallah şimdi daha büyük dileğimiz var. Tüm seven gönüller buluşur inşallah. İnşallah herkes mutluluğu bulur” dedi.

“KENDİMİZ İÇİN NE İSTİYORSAK, HERKES İÇİN AYNISINI İSTEYECEĞİZ”

“Bu üç söz, bizim için bu millete namus sözüdür” diyen İmamoğlu, “Söz veriyoruz; kendimizi nasıl görüyorsak herkesi, milletimizin tamamını öyle göreceğiz. Söz veriyoruz; kendimiz için ne istiyorsak, herkes için aynısını isteyeceğiz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz ne varsa, başkasına da yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkede ‘ben devri’ bitecek, ‘biz dönemi’ başlayacak, biz. Milletçe biz, bu gök kubbe altında, bu memleket sınırları içerisinde yaşayan herkes, hepimiz… 15 Mayıs sabahı bambaşka bir güneş doğacak. Hıdırellez bayramınız kutlu olsun. Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, Hıdırellez etkinliğinde sahne alan sanatçı Suzan Kardeş ve alanı dolduran İstanbullularla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

HIDIRELLEZ NEDİR?

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Anadolu ve Balkanlar'da, Orta Asya ve Orta Doğu'da kışın bitiminin kutlandığı bayramlardan biri.

Türkiye'de Hıdrellez Bayramı, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanıyor.

Hıdrellez, Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da adlandırılıyor.

6 Mayıs'tan başlayıp 7 Kasım'a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım'dan 5 Mayıs'a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturuyor. Bu yüzden 5 Mayıs akşamı kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına geliyor.

Romanlar 5-6 Mayıs'ı Kakava Bayramı adıyla kutlar ve Edirne gibi illerde Kakava Şenlikleri düzenleniyor.

Editör: Anıl Kılıçlı