İstanbul Enerji’den Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Enerji Çalıştayı

İstanbul Enerji, Silivri SİAD ile 23 Şubat Çarşamba Günü, Seymen Enerji Üretim Tesisinde “Enerji Çalıştayı” gerçekleştirdi. 60 sanayi kuruluşunun ağırlandığı etkinlikte İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, enerji yatırımları ve enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti içerikli iş birliği protokolü imzaladı. Protokol ile birlikte İstanbul Enerji’nin dernek üyeliği gerçekleşti ve Silivri SİAD bünyesinde enerji masası oluşturuldu. İstanbul Enerji’nin uzman mühendis kadrosu, Silivrili sanayicilerle gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde enerji konularındaki sorulara cevap verdi. Etkinlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Özbakır “Enerji Verimli Planlama ve İklim Değişikliği” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

İstanbul Enerji, Sanayicilere Ücretsiz Enerji Yatırım Danışmanlığı Hizmeti Sunuyor

Endüstriyel tesislerde enerji yatırımları ve yönetimi konularında danışmanlık hizmeti sunan İstanbul Enerji,  son dönemlerde gündemde olan enerji zamlarından sonra, enerji yatırımlarının ve enerji giderlerinin çok önemli olduğu endüstriyel tesislerde, sanayicilerin enerji giderlerini teknik yöntemlerle yönetebilmeleri ve maliyetlerini minimize edebilmelerine ilişkin gerçekleşmesi gereken çalışmaları, uzman mühendis kadrosuyla yürüterek sanayi kuruluşlarına çözüm ortağı oluyor. 

Her Çatı Bir Gün GES Olacak

Yeşil dönüşüm kapsamında, kendi enerjisini üreten bina yaklaşımı ile çalışmalarını gerçekleştiren İstanbul Enerji; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeşil İstanbul” vizyonu doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde sanayi tesislerinin çatılarına güneş enerji sistemleri kurulumu gerçekleştiriyor.

Bu sistemlerin elektrik maliyetlerine sağlayacağı katkılar ve bu yatırımlara ilişkin verimli yöntemlerin neler olacağı konusunda danışmanlık hizmeti de sunan İstanbul Enerji, güneş enerjisi sistemlerinin kurulumunda artan enerji teşvikleri ve destekleri ile “Her Çatı Bir Gün GES Olacak” mottosuyla projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi