CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Engellilerimizle yeni yıl kutlaması’na katılan engelli vatandaşlarla aileleri hep birlikte kahvaltı yapıp, eğlendiler.

Kireçburnu’ndaki Mer Balık Restaurant’ta verilen kahvaltıya katılan engelliler, aile bireyleriyle katıldı. Komisyon üyeleri tarafından karşılanıp, kendilerine ayrılan masalara oturan engelliler, önce kahvaltılarını yaptı, ardından müzik eşliğinde sahnede oynayıp, eğlendiler.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Hayrettin Dereli, Mustafa Balcı, CHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Engelliler Komisyonu Başkanı Numan Ülker, CHP Engelliler Komisyonu Üyeleri Aysun Deniz, Ali Rıza Erdoğan, Güler Gencer, Sevin Kınacı ve Çiğdem Kınacı’nın da katıldığı yeni yıl kutlamasında bir konuşma yapan CHP Engelliler Komisyonu Başkanı Numan Ülker, komisyon olarak amaçlarının Sarıyer’de engelsiz bir yaşam ortamı yaratmak olduğunu belirterek,“Bizler parti ve komisyon olarak, tüm engelli bireylerin eve kapatılma anlayışından uzak, onurlu bir yaşam sürdürmeleri, başkalarına gereksinim duymadan, üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarını istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen dönemlerde daha verimli çalışmalar da bulunacağız. Sarıyer ilçe sınırlarında bulunan tüm engelli bireylere ulaşmak istiyoruz” dedi.

 

DENİZ:  TOPLUMUN ENGELLİLERE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ

Kahvaltıya katılan engellilerle aile bireylerinin oturduğu masaları dolaşarak, sohbet edip, hatır soran CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, yaptığı konuşmada engelli sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi. Engelli bireylere yönelik olumsuz davranışlar olduğunu belirten Deniz, “Öncelikle herkesin gelecek 2015 yılını kutluyorum. Komisyon çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Burada ciddi bir emek var. Bu komisyonun desteklenmesi gerekiyor. Hayatta hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Dolayısıyla bizler bunun farkında olarak, bu engelleri nasıl aşabiliriz, bunu sorgulamalıyız. Engelli arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Özellikle ulaşım ile ilgili büyük sorunları var. Kent planlanırken engelli arkadaşlarımızın düşünülmediğini görüyoruz. Bunların düşünülmesi gerekiyor. Ve en büyük sorunlarından biri de işsizliktir. Engelli arkadaşlarımız üretmeli, kendi üretimleriyle hayatını sürdürmelidir. Aslında bakış açısı böyle olmalıdır. Engelli arkadaşlarımıza engelli haftasında bir günlük acımakla olmaz. Sürekli onların sorunlarına çözüm olmalıyız. Engelli arkadaşlarımıza toplum tarafından yanlış bir bakış acısıyla bakılıyor. Asıl engel kendisini engelsiz olarak gören bir kesimin engelli arkadaşlarımızı bakış acısıdır. Bu anlayışın ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizler daha çok bir araya geleceğiz ve sorunlarınız konuşacağız” dedi.

Bu arada yeni yıl eğlencesine katılan engellilerle ailelerine özel bir sağlık kuruluşu tarafından kan taraması yapıldı.

 

ENGELSİZLERİN ÇIKARDIĞI ENGEL

Öte yandan CHP Engelliler Komisyonu tarafından düzenlenen yeni yıl eğlencesine tekerlekli sandalyeleriyle gelen bazı engelli vatandaşlar, düşüncesiz bazı sürücülerin araçlarını restaurant önündeki kaldırıma park etmesi nedeniyle sorun yaşadılar. Araç sahipleri aranıp bulunamadığı için restauranta girmede zorlanan engelliler, düşencesiz ve anlayıştan uzak sürücülere tepki gösterdiler. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





 

Editör: Haber Merkezi