Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

24 Temmuz olarak bilinen Basın Bayramı’nın ertesi gününde İstanbul’da faaliyet gösteren basın emekçileri için özel bir etkinlik düzenlendi.

İstanbul’daki yazılı, dijital, yerel ve ulusal tüm kademeleri kucaklayan Ali Rıza Yıldız başkanlığındaki İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu, deneyimli gazetecilerden oluşan basın emekçisi grubunu özel bir yatta ağırlayarak boğaz ve koy turu yaptırdı.

FEDERASYON OLARAK İLK BULUŞMA

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu, federasyonlaştıktan sonra ilk kez bir geziyle bir araya geldiler. Etkinliğe uzun yıllardır İstanbul’da faaliyet gösteren basın organlarının temsilcileri katılım sağladı.

Gezi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yakınındaki bir koya kadar uzandı. Koyda demirleyen yattan serin sulara atlayan İstanbul’un basın emekçileri, streslerini atıp sıcak havanın bunalımından birkaç saatliğine kurtuldular.

YILDIZ: EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ KENDİ İŞİMİZ

Bir aile birlikteliğinden farksız olan gezide, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, İstanbul’daki medya dünyasında yaşanan gelişmelere değinerek uzun yıllar boyunca elde etmiş deneyimlerinden bahsetti. Yıldız, basınının içinde bulunduğu genel durum ve özellikle yerel basının boğuştuğu ekonomik sorunlara ilişkin açıklama yaptı.

Yıldız, “Gazetecinin işi kamuya yarar sağlamak adına gördüğü usulsüzlüleri, yolsuzlukları ve çarpıklıkları yazıp kamuoyunu bilgilendirmektir ancak özellikle yerel medya özelinde ekonomik dar boğaz basın emekçilerinin hayatını çok zorlaştırdı. Gazeteci önce kendi refahını sağlamalı ki toplumun sorunlarıyla da sağlıklı bir şekilde ilgilenebilsin. Biz kendi işimizi kurtarmalıyız ve böyle toplantılarla daha çok bir araya gelip, sorunlarımızı iletmek amacıyla daha fazla sesimizi duyurmalıyız” dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı