8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sarıyer’de gerçekleştirilen etkinlikler arasında yer alan “Kadın Söyler Hayat Coşar” adlı panelde konuşan kadınlar, kendi yaşamlarından örnekler verirken, hayatın her koşulunda güçlü olunmasını, kişinin yaşamı altüst olsa bile “belki altı üstünden daha iyidir” diyerek kötümserliğe kapılınmamasını istediler.

İNSANIN İÇİNDEKİ GÜÇ ZOR GÜNDE ORTAYA ÇIKIYOR

İş ve sanat yaşamında başarılı olmuş kadınlara örnek olarak panele katılan Minyatür Sanatçısı, Ressam Günseli Kato, iş kadını Gamze Cizreli ve gazeteci Ebru Baki kendi hayatlarındaki iniş çıkışlardan söz ettiler. Günseli Kato, babasının her şeyine “hayır” demesinin tüm yaşamını etkilediğini belirterek, “Ben hayırlara karşı gelerek başarılı oldum. Bizler, kadınların toplumda çok güçlü olduğu, ön plana çıktığı imparatorlukların olduğu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu ülkeyi kadınlar kurtaracak” dedi.

“Yaşayacak bir hayatım var” diyen uluslararası girişimci, BigChefs’in kurucusu Gamze Cizreli ise birlikte iş kurduğu eşinden boşandıktan sonra adeta dibe vurduğunu ancak sonradan yeniden toparlanarak zor günleri atlattığını ifade etti. Cizreli “insanın içindeki güç dibe vurduğu anda ortaya çıkıyor” dedi.

“BANA GÖRE KADINLAR DAHA GÜÇLÜ”

Gazeteci Ebru Baki de evlilik yaşamını sürdüremediğini ve ayrıldığını belirtip, “Çok müthiş bir hayat yaşamıyorum ama en azından şu anda kaybolmakta olan gazetecilik mesleğini ayakta tutmaya çalışıyorum. Her şeyin başı eğitim. Kadınların inancını çok önemsiyorum. Cinsiyet ayrımı yapmıyorum ama kadın bana daha güçlü geliyor. Erkekleri de bir kadın yetiştiriyor. Bir kadın doğuruyor ve hayata hazırlıyor. Çok dibe vurduğum anlar oldu ve kurallarımı kendim koydum” dedi.

Panelin ikinci bölümüne ise Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İrem Yaluğ Ulubil, Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Dilek Avşar konuşmacı olarak katıldı.

YAŞAM KADINLAR ÜZERİNE KURULMALI

Kadın kanserleri konusuna dikkat çekerek, ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerini üstlenmeyi amaçlayan Pembe İzler Derneği ve Acıbadem Maslak Hastanesi ile birlikte gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kadınların ve kadın haklarının sadece 8 Mart’ta hatırlanmaması gerektiğini belirtti. Kadınlar için kurulan derneklere minnettar olduğunu söyleyen Başkan Genç, “Yaşamın kadınlar üzerine oluşturulması ve onların problemlerine çözüm bulunmasının önemi çok büyük. Bu sadece 8 Mart’ta değil, yaşam şekli haline gelmelidir. İstanbul gibi yerde bilinçsizlikler yaşanıyorsa diğer bölgelerde neler oluyor siz düşünün. Gelin program sonrasında buraya gelmeye çekinen kadınlara bire bir ulaşalım. Onların problemlerini dinleyelim. Kadına kadın gibi yaklaşalım” dedi.

Tuncay Dağlı/Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi