Futbolda kadro kurma aşamasını seven kişiler için muhteşem bir seçenek var. Petrol Ofisi sponsorluğunda hazırlanan Sosyal Lig ile birlikte kendi kadronuzu kurup diğer oyuncular ile yarış içerisine girebilirsiniz. Vereceğiniz şampiyonluk yarışında gerçek futbolcuların performansları sizleri etkiliyor olacak. Böylece futbolun her anıyla içerisinde yer alacak ve harika ödülleri kazanma fırsatını edineceksiniz.

Kadro Kurma Oyunu Nasıl Oynanır?

Türkiye’nin en çok tercih edilen kadro kurma oyunu olan Petrol Ofisi Sosyal Lig mobil cihazlar üzerinden oynanabiliyor. Bunun için uygulamayı telefonunuza indirmeniz ve ardından kayıt işlemlerini tamamlamanız yeterli olacak. Kayıt işlemleri sırasında mail adresinizi, Google hesabınızı ya da telefon numaranızı kullanabilirsiniz. Bilgilerinizi kaydedebileceğiniz için sürekli olarak bu bilgileri girmeniz gerekmeyecek.

Oyuna giriş yaptıktan sonra kadronuzu kurma aşamasına geçeceksiniz. Sizlere ayrılan bütçe dahilinde Türkiye Süper Lig’inden istediğiniz oyuncuyu kadronuza ekleme fırsatınız olacak. Tabi ki bu aşamada dengeyi çok iyi bir şekilde kurmanız gerekiyor. Aksi halde rakipleriniz sizlerden çok daha fazla puan toplayacak ve verilen muhteşem ödüllerin sahibi olacaktır.

Tamamen Güncel Futbolcular İle Kadronu Kur!

Gerçek dünyada da futbol kadro kurma üzerine çok odaklanılan bir spor dalı. Bir takım oyunu olduğundan kadronuz ne kadar iyi düzeydeyse müsabakaları kazanma ihtimaliniz o kadar fazla oluyor. Petrol Ofisi Sosyal Lig’de kadro kurarken de bu kural geçerli. Ancak burada sizlere sunulan bir bütçe  limiti olduğundan istediğiniz her oyuncuyu alamıyorsunuz.

Oyuncularınızı TFF Süper Lig’den seçmeniz gerekiyor. Şuanda aktif olarak ligimizde top koşturan futbolcuların tamamı Petrol Ofisi Sosyal Lig’de sizleri beklemekte. Bu oyuncuların elde edecekleri başarılı istatistikleri düşünerek kadronuzu kurmanız gerekli. Oyun her zaman ligimizdeki gelişmelere göre güncellendiği için oyuncu bazında yaşanan değişimlerin tamamı oyuna aktarılmakta. Hemen bu keyifli dünyanın içerisine girebilirsiniz.

En İyi Kadroyu Kuran Muhteşem Ödüller Kazanıyor!

Oyun oynamanın her zaman kendine has bir keyfi var. Bu yüzden kaç yaşımıza gelirsek gelelim belirli bir zamanımızı oyuna ayırıyoruz. Futbol tutkunları için oyunların futbol ile ilişkili olması oyunu çok daha çekici bir hale getirebiliyor. Hele ki futbol kadro kurma oyunu gibi bir seçenek varsa herkesin bu seçeneği değerlendirmesi son derece normal.

Petrol Ofisi Sosyal Lig alınan bu keyfe ek olarak harika hediyeler de dağıtmakta. Üstelik bu hediyeler sezonu lider bitirmeyi başaran kişi ile sınırlı kalmıyor. Her hafta haftanın en başarılı oyuncuları harika ödüller kazanmakta. Buna ek olarak belirli dönemlerde düzenlenen turnuvaların kazananlarına dönemin en iyi akıllı telefonları hediye ediliyor. Sezonun büyük ödülü olarak ise oyuncuları muhteşem bir otomobil karşılamakta.

Her Hafta Kadronu Kur Binlerce Oyuncu İle Yarış!

Süper Lig kadro kur oyunları için muhteşem bir lig. 20 takım ve yüzlerce futbolcu yer alıyor. Petrol Ofisi Sosyal Lig oyuncularının rakiplerinin önüne geçmesi için her hafta farklı ve güncel kadrolar ile yarışmaları gerekli. Kadroyu değiştirme şartınız yok. İsterseniz aynı kadro ile devam edebilirsiniz. Ancak oyuna girip bunu belirtmeniz gerekli. Aksi halde oyun geçen haftaki kadronuzu bu hafta da sıralamaya katmasına rağmen daha düşük bir puan veriyor.

Haftanın fikstürünü inceledikten sonra kuracağınız kadrolar ışığında her hafta binlerce farklı oyuncu ile yarışacaksınız. Diğer oyuncular da sizler gibi ligdeki 20 takımın tüm oyuncularını değerlendirerek kadrolar kuracaklar. Burada en iyi istatistiklere ulaşabilecek oyuncuları bulmanız gerekli. Bu yüzden de ligimizin daha düşük bütçeli takımlarından oyuncu seçmek de sizleri ileriye taşımayı başarabilir. Hali hazırda sizlere sunulan bütçe de tamamen büyük takımlardan oyuncu almanızı engelliyor.

Kadro Kurma Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Transfer dönemlerini takip eden kişilerin bildiği gibi futbol kadro kurma dönemlerinde tamamen maliyet odaklı bir spora dönüşüyor. Oyuncuların bonservis bedelleri ve maaşları analiz ediliyor ve en doğru isimlerin transferinin gerçekleşmesi için çaba sarf ediliyor. Sizler de kadronuzu kurarken bu dengelere dikkat etmek zorundasınız.

3 gün önce organlarını bağışlamış; Melek Karakaş'ın kahreden detayı 3 gün önce organlarını bağışlamış; Melek Karakaş'ın kahreden detayı

Petrol Ofisi Sosyal Lig içerisinde yer alan futbolcuların tamamı belirli değerlere sahip. Sizin takımınızın bütçesine göre bu oyuncular arasından seçimlerinizi yapıyorsanız. Elde edeceğiniz puanlar ne kadar fazla olursa bütçeniz de aynı oranda artış gösterebilir. Aynı takımdan 4’ten fazla oyuncu alma izniniz yok. Ayrıca buna izin verilse dahi bu şekilde başarıya ulaşmanız çok mümkün olmayacak.

En basit örnekle takımınızda iki adet forvet oyuncusu oynatıyorsanız ikisini de aynı takımdan seçmeniz son derece mantıksız olacaktır. Çünkü aynı takımdaki iki oyuncunun da 2’şer gol atması son derece zor olur. Bunun yerine farklı takımlardan 2 forvet oyuncusu seçerseniz ikisi de maçı 2 golle tamamlayabilir ve bu çok daha yüksek bir ihtimaldir. Sizler de çok daha fazla puan kazanmış olursunuz.

Kadro Kurma Puanlamalarında Hangi İstatistikler Kullanılıyor?

Kadronuzu kurarken kullanacağınız oyuncuların oynadıkları bölgelere göre farklı puanlama sistemleri bulunmakta. Forvet oyuncuları attıkları goller ve yaptıkları asistler ile değerlendirilirken kaleciler yedikleri goller ya da yaptıkları kurtarışlar ile puanlanıyorlar.  Takımı gol yemeyen defans oyuncuları ekstra puanlar kazanıyorlar. Benzer bir şekilde sarı ya da kırmızı kart yiyen oyuncular da eksi puan alıyorlar. Bütün bu puanlar toplanarak sizin kadronuzun puanı belirleniyor ve haftayı lider kapamanız durumunda muhteşem bir PlayStation 5 sizlerin oluyor.

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.dogus.sosyallig&hl=tr

https://apps.apple.com/tr/app/sosyal-lig/id725481540?l=tr

Editör: Sümeyra Duğan