CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, siyaset gündemindeki birçok konuya ilişkin konuşurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yorumları gündeme oturdu.

Kılıçdaroğlu İmamoğlu için, "Polislerimizi intihara sürükleyen kirli yapı şimdi İBB Başkanımızı siyasi yasaklı yapmaya çalışıyor. Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. Biz Ekrem İmamoğlu'nu kimseye yedirmeyiz." dedi.

KILIÇDAROĞLU: KANUNU 9 KEZ DEĞİŞTİRDİLER

Varlık Barışları. Tam 9 kez süresi uzatıldı. Bu ne demek? Kim olursan ol ister çocuk ticareti, kadın ticareti, insan, uyuşturucu ticareti yap, sahtekar ol, nereden kazanmış olursan ol kaynağını sormayacağım demek. Ne getirirsen getir sormayacağım diyor. Pislikle mi kazandın umursamayacağım diyor. Tam 9 kez çıkardıkları bu kanunu değiştirdiler. Bu kirli para nereden gelirse gelsin 'Başımın üstüne' dediler. Tam 9 kez bu teklifi yaptılar. Bende iki şey söyledim. 1. Kirli para iyi parayı ülkeden kovar. 2. Kara para, sahiplerini de Türkiye'ye getirir dedim. Haklıyım. Uyuşturucuyu serbest bırakırsan, parayı Türkiye'de aklarsan ne diyecek uyuşturucu baronu? 'Ben de Türkiye'ye gideyim' diyecek. Paran var mı var, siyasilerle fotoğraf başta fotoroman olmak üzere herkesle çektirebilirsin. Güvencesi var adamın.

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEŞEKKÜR ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Haftada 5 bin satıcı yakalanıyor ne demek? Soylu'nun itirafına teşekkür ederim. Kendileri itiraf ediyorlar ama bana kızıyorlar. Neden? Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar derler. Hiç kimse endişe etmesin Bay Kemal 10'uncu köye gidecek yine de halkın çıkarını sağlayacaktır. Şimdi soruyorum; bu uyuşturu baronlarının onların maşalarının ülkemizde işi ne? Sokaklarımız bu kadar mı güvensiz? Gençlerimiz bu kadar mı tehlike altında? Sesiniz kesiliyor, itiraf ediyorsunuz. Şimdi soruyorum; bizim fotoraman nerede? Bir insanın gram onuru olsa istifa eder. En büyük zararı veriyorlar. Daha çok kara para, daha çok uyuşturucu demek." dedi.  

"CUMHURİYETTEN İNTİKAM ALIYORLAR"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bunlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı raporlardan da habersiz. Okumuyorlar. Bizim de okumadığımızı sanıyorlar. Devlette ciddi bir çürüme var. Bürokrat arkadaşlarıma buradan da bir çağrı yapayım; ülkenize sahip çıkın, hiçbir yanlış işlemin altına sakın imza atmayın. Açık ve net söylüyorum siz evlatlarımızı heba etmiş bir iktidarsınız. Bir iktidar kendi evlatlarını uyuşturucu bataklığının içine sokarsa bu memlekete faydası yok demektir. Tuz koktu, su çürüdü. Geldiğimiz yer tam olarak bu noktadır. Cumhuriyetten intikam almayı da es geçmiyorlar. O cüreti de gösteriyorlar.

Yozlaşmanın ana merkezi Saray'dır. Uyuşturucu batağındaki gençlerin sebebi Saray'dır. Bütün bu dümenleri çevirenlerin sayısı 11'i geçmez. Hepsini ama hepsini biliyoruz.  Kılıçdaroğlu'nun önünde sizin geçemeyeceğiniz duvarlar var. O duvarlar hak duvarı, adalet duvarı. O duvarları aşıp bana ulaşamazsınız."