Beşiktaş Belediyesi,  BELTAŞ iş birliği ile Beşiktaş’taki sanatçıları, sanatseverleri ve koleksiyonerleri bir araya getirmeyi amaçlayan  "Buluşmalar" sergisinin açılışı gerçekleşti. Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediyesi Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ve çok sayıda sanat sever ile sanatçıların katıldığını serginin açılışını Akpolat, yaptı.

Akpolat; Beşiktaş’ta dayanışmayı büyütüyoruz

Birbirinden değerli eserler ve bu eserlerin sanatçılarının bir araya geldiği serginin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, pandemi koşullarında sanatçılarımızın karşılaştıkları sıkıntılarının farkında olduklarını, sanat ve sanatçıya bir nebze de olsa nefes aldırmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde Beşiktaş Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarının çözümünde, her türlü ihtiyaç durumunda üzerimize düşen ne varsa en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bu süreçte yaşanan sağlık sıkıntılarının yanında ekonomik açıdan toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı sıkıntılar oldu. Beşiktaş esnafımız başta olmak üzere her kesimden insanımıza destek olmaya çalışıyoruz. Pandemi koşullarından olumsuz etkilenen alanlardan biri de kültür sanat alanıydı. Her ne kadar dijital ortamlarda sağlanan hizmetlerle bu eksiklik giderilmeye çalışılsa da hiçbir şey birlikte sinemaya, tiyatroya, sergiye gitmenin yerini dolduramaz. Beşiktaş’taki sanatçı dostlarımıza bir dayanışma ve sanatın iyileştirici gücünün farkında olduğumuzu göstermek amacıyla pandemi koşullarına uygun bir şekilde Beşiktaş’taki komşularımızı müzik ve tiyatroyla buluşturduğumuz gibi şimdi de sanatçı ve sanatçılarımızın eserleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen ve dayanışmayı büyüten tüm çalışma arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.

İnan Güney; Birlikte, dayanışmayla iyileşeceğiz

Sergi ile ilgili görüşlerini aldığımız BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney ise, pandemi sürecinin ülkemizde birçok kültür sanat faaliyetini kısıtladığını belirterek, “Mağdur olan önemli bir kesimimiz de sanatçılarımız. Bu zamanda sanatçılarımıza destek olmak bu kötü günleri sanatla atlatabilmek için Beşiktaş’ta yaşayan sanatçıları sanatseverler ve koleksiyonerlerle biraraya getirdik. ‘Buluşmalar’ sergimiz Beşiktaş Belediye Başkanı’mız Rıza Akpolat’ın başlatmış olduğu ve 100 binin üzerinde hanenin ziyaret edildiği ‘Birlikte İyileşeceğiz’ dayanışmasının devamı niteliğindedir. Pandemi ile mücadelenin ancak dayanışma ile mümkün olduğunu biliyoruz. Bu sebeple Beşiktaş’ta yaşayan sanatçılarımıza bir nebze olsun yardımcı olabildiysek bu bizim için büyük mutluluktur. Sergimiz halkımıza açıktır. Hem dijital olarak web üzerinden hem de Mustafa Kemal Kültür Merkezi içerisinde bulunan Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’ne gelerek ziyaret edebilirler.” dedi.  Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi, Beşiktaş Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde açılışı gerçekleşen “Buluşmalar” adlı sergi 28 Şubat tarihine kadar sürecek. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi