Binlerce kitapseverin ilgi gösterdiği Sarıyer Edebiyat Günleri’nde bu yılki Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü ise Vedat Türkali’ye verilecek.

Sarıyer Belediyesi tarafından ilki 2012 yılında gerçekleştirilen Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 5’incisi 13-14-15 Mayıs’ta Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenecek. Çok sayıda yazar, şair ve sanatçının biraraya gelip, imza günlerinde okurlarıyla buluşacağı Edebiyat Günleri’nde Tuncay Dağlı da “Bana hep seni seviyorum de” adlı romanını, “Aşk seni istiyorum” adlı şiir kitabını, “Ali’nin gemileri” adlı çocuk öykü kitabını ve “Kırmadım satmadım yazdım” adlı makale kitabını imzalayacak.

Edebiyat Günleri programı çerçevesinde, şiirseverler için hazırlanan şiir teknesi, Orhan Alkaya, Taner Cindoruk, Mehtap Meral ve Pelin Batu’nun seslendireceği şiirler eşliğinde boğazda tur atacak. Edebiyat Günleri’nde “Edebiyatın Dizilere Etkileri”, “Futbol ve Edebiyat”, “Haber ve Edebiyat”, “Edebiyatta Boğaziçi”, “Edebiyatın Müziğe Etkileri” ve “Bekle Bizi İstanbul” başlıkları altında düzenlenecek söyleşilerde, Altan Erkekli, Oktay Kaynarca, Orhan Alkaya, Renan Bilek, Serhan Asker, Mehmet Arslan, Rıdvan Akar, Ahmet Çakır, Kolaylaştırıcı Zafer Arapkirli, Mete Çubukçu, Duygu Canbaş, Ceren Kerimoğlu, Doğan Hızlan, Zülfü Livaneli, Deniz Türkali, Onur Akın ve Nazım Alpman görüşlerini edebiyatseverlerle paylaşacaklar.

Sarıyer Edebiyat Günleri’ne ilk günden itibaren emek verip, katılan Sarıyerli yazarlar İbrahim Balcı, Tuncay Dağlı, Yetkin Aröz, Rezan Özger, Cafer Hergünsel, Arif Arslan, Emine Topçu, Dilek Ünal, Erdoğan Sarıgül, Emine Ataman Koç, M. Cemal Beşkardeş, M. Gökhan Bulut, Muhip Sueltürk, Mustafa Ağır, Şahin Ünal, Yaşar İliksiz, Yekta Aydın etkinlik süresince edebiyatseverlerle birlikte olacaklar.

Feryal Öney ve Ayfer Vardar’ın vereceği konserlerle devam edecek etkinlikler boyunca Hüseyin Avni Dede, Işık Öğütçü, Süreyya Filiz, Emrah Serbes, Orhan Alkaya, Nilüfer Açıkalın, Neslihan Önderoğlu, Karolis İnokaitis, Gizem Fere Halil Genç, Aydın Ilgaz, Nilgün Ilgaz, Dilek Neşe Açıker, Melisa Kesmez, Karolis İnokaitis, Gizem Fere, Cihan Demirci, Mine Söğüt, Mehmet Coşkundeniz, Gülse Birsel, Ceren Kerimoğlu, Ayhan Bozkurt, Melike İlgün, Sezgin Yılmaz, Gülsen İşeri, Özer Topçu, Nazlı Eray, Rıdvan Akar, Ahmet Çakır, Zafer Doruk, Vecdi Çıracıoğlu, Jaklin Çelik, Özgür Çakır, Fuat Sevimay, Cem Kertiş, Murat Uyurkulak, Ferhat Uludere, Nazlı Karabıyıkoğlu, Tuna Kiremitçi, Nazlı Eray, Hıfzı Topuz, Öner Ciravoğlu, Aynur Tümen, Adnan Özyalçıner, Nazım Alpman, Doğan Hızlan ve Yaşar Seyman sanat ve edebiyatseverlere kitaplarını imzalayacak. 

Tuncay Dağlı 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İzmir Yeni Asır (1982-84), Milliyet (1986-87) ve Hürriyet (1988-2000) gazeteleri ile Doğan Haber Ajansı (DHA) (2000-2006) Adana Bürosu’nda muhabir olarak çalıştı. 2007 başında İstanbul’a taşındı. Sarıyer Kent gazetesi imtiyaz sahibi ve Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürlüğü’nü sürdürüyor. Gazeteciliğin yanısıra yazarlık da yapan Tuncay Dağlı ilk öykü kitabını 1998’de yayınladı. Dağlı’nın, öykü, roman, şiir, deneme ve gazetecilik mesleğiyle ilgili olarak yayınlanmış 15 eseri bulunuyor. Bunlar;

Başkanlık Tutkusu (öykü-1998), Ayrılıklar Olmasın (şiir-1999), Morgdan Dünya (öykü-2000), Çoban Yıldızı (şiir-2002), Koltuk Düşkünü (öykü-2003), Yol Parası (öykü-2005), Bana hep seni seviyorum de (roman-2008), Aşk seni istiyorum (şiir-2008), Çekme lan.. (gazeteci öyküleri - 2008), Kendini öptürmeyen başkan (öykü-2011), Kırmadım satmadım yazdım (deneme-2013), Sarıyer’in çocukları (çocuk öyküleri-2013), Dedemin gözyaşları (roman-2013), Annemin çocukları (roman-2014), Ali’nin gemileri (2015)  

Tuncay Dağlı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyesidir. Birçok şiir ve öyküsü çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yayınlandı, fotoğraf ve şiir sergisi açtı, dinleti ve söyleşilere katıldı. Okullarda gazetecilik ve debiyatla ilgili konferanslar verip, imza günlerine katılıyor. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin başladığı günden bu yana öykü yarışması jürisinde yer alıyor.   (Kent Yaşam)


Editör: Haber Merkezi