Halk şiirine ve aşıklık sanatına gönül veren, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülüne layık görülen ve bugüne kadar 32 albüme imza atan "Feryadi" mahlaslı Ozan Maksut Koca, sanat hayatında 45 yılı geride bıraktı.  Yaşam Medya Grubu tarafından, Koca adına Küçükçekmece Atakent Kültür Sanat merkezinde’45 Yıllık Emeğe Destek Buluşması’ adı altında görkemli bir etkinlik düzenlendi. Sunuculuğunu Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin yaptığı törene Ozan Maksut Koca, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’yi vekaleten Belediye Başkan Danışmanı Galip Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanvekili Nazım İrfan Tanrıkulu, Âşık Bayram Denizoğlu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Zuhal Karabulut, Halk Sanatçısı Hüseyin Uğurlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

KARAALİ: SANATÇILARIMIZA DESTEK VERMEYİ KENDİMİZE GÖREV BİLİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, “Türküler bizim özümüz, damarlarımızdaki kanımızdır. Bunun için bu akşam türkülerimizi köylerimizden kentlerimize getiren insanlarla buluşacağız. Sanat hayatında 45 yılı geride bırakmış ünlü ozanımız Maksut Feryadi’nin Kültür Bakanlığı ve UNESCO tarafından ‘yaşayan insan hazinesi’ ödülüne layık görülmesini kutlayacağız.  Gecenin organizasyonunda Yaşam Medya Grubu olarak biz varız ve türkülerimize Türk halk müziği sanatçılarımıza yol açmak onlara destek vermeyi kendimize görev biliyoruz.” dedi.

AYRIM: SANATI SEVEN HERKESİN MAKSUT FERYADİ’Yİ GÖRMESİ  LAZIM

“Bugün Maksut kardeşimin günü” diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım “Allah uzun ömürler versin daha yapacağı çok şey var. Bu toplumun ihtiyacı. Sanatı seven, değer veren, insan sevgisi olan herkesin Maksut Feryadi’yi görmesi, ondan ilham alması lazım. Biz onu çok seviyoruz. Kendisini tanıdığımdan beri çizgisini hiç değiştirmedi.” dedi.

TANRIKULU: BÖYLE DOLU DOLU BİR AŞIĞIN BİR DE GELECEĞİNİ DÜŞÜNELİM

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanvekili, Milli Eğitim Şuraları Genel Sekreteri  ve Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Başdanışmanı Nazım İrfan Tanrıkulu Ozan Maksut Feryadi’yi şu kelimlerle anlattı: “Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşdere’de dünyaya geldi. İlkokul çağlarında aşık babası İskender’den aldı eğitimini. 1977 yılında ilk kasetini yaptı. 32 albümü ile 65 söz ve müzik eseri bulunmakta. Kendisiyle iligli çok sayıda lisans ve doktora tezleri yapıldı. Bir kısım şiirlerini ‘Sular Yandı’ isimli kitabında topladı. Şiirleri ders kitaplarında da yayınlandı. Kafkasya, Orta Asya, Güney Asya’dan Avrupa’ya birçok ülkede aşıklık geleneğini devam ettirdi. Hem de en güzel şekliyle. 2002 yılında Harvar Üniversitesi ve New England Konservatuarı’nda adeta dersler verdi. 1996’da Aşıklar Otağı’nı kurdu. Çeşitli kanallarda çok sayıda programlar yaptı. 2017 yılında Kültür Bakanlığı ve UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ilan edildi. Cumhurbaşkanı Demirel ve Erdoğan’dan ödül aldı. Böyle dolu dolu bir aşığın bir de geleceğini düşünelim.”

SANATÇILARIN PERFORMANSLARI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Programda konuşmaların ardından sırasıyla Âşık Bayram Denizoğlu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Zuhal Karabulut, Halk Sanatçısı Hüseyin Uğurlu sahne aldı. Sanatçıların performansları seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

Âşık Bayram Denizoğlu

Türk Halk Müziği Sanatçısı Zuhal Karabulut

Halk Sanatçısı Hüseyin Uğurlu

FERYADİ’NİN CUMHURİYET ŞİİRİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Programın beklenen anında Ozan Maksut Feryadi büyük alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Feryadi, sanat hayatının 45. yılına özel düzenlenen etkinlikte üstün performansıyla dinleyenleri mest etti. Cumhuriyet’in 75. Yılında kaleme aldığı ödüllü şiiri  ‘Cumhuriyet’i okuyan Feryadi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Programın sonunda sanata ve sanatçıya verdikleri desteklerden dolayı emeği geçenlkere plaket takdimi yapıldı.  İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi