31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri İstanbul’un tarihsel merkezi olan Fatih. CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, Fatih’in geleceği için hayati bir çağrıda bulundu. Polat, kentsel dönüşümden göçmen politikalarına kadar birçok başlıkta Fatih için çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat’ın projelerini sıraladığı programa CHP İl Başkanı Özgür Çelik de eşlik etti. Polat, Çelik ve beraberindekiler Derviş Ali Mahalle Muhtarını ziyaret etti, mahallelilerle buluştu. Mahallelinin sorunlarını dinleyen Polat,  ilçenin öne çıkan kentsel dönüşüm, otopark ve göçmen sorunlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

MUHTAR VE MAHALLELİYLE BULUŞTU

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat’ın esnaf, muhtar ve mahalleli ziyaretleri devam ediyor. Polat’ın bugünkü programına CHP İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Derviş Ali Mahalle Muhtarı Hüseyin Demirci ile yapılan görüşmenin ardından mahallelinin yoğun ilgi gösterdiği kahve ziyaretinde bulunuldu. Polat, Derviş Alilileri ve sorunlarını dinledi.

KARAGÜMRÜK STADINI ANLATTI

Derviş Ali Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya gelen Polat, Karagümrüklüler’in gündemindeki stadyum projesine ilişkin konuştu. Futbola Karagümrük’te başladığını, bu yüzden burayla bir gönül bağı da bulunduğunu ifade eden Polat, stadyum, müze, otopark ve yaşam alanlarının da içerisinde yer aldığı projeye ilişkin ayrıntıları paylaştı.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

Mahalle sakinlerinin bir diğer önemli gündemi ilçenin de öne çıkan sorunlarından biri olan otopark yetersizliğiydi. Ada bazlı dönüşüm çözümleri olduğunu belirten Polat, “Her yıl bir ada ölçeğinde dönüşümde zorlanan yeri kamulaştırarak otopark sorununu çözeceğiz. Yeter ki adım atılsın” dedi. Polat, yakın zamanda açılışı gerçekleşecek Mercan Otoparkı’nı örnek göstererek dokuz yeni otopark projesini anlattı.

“KONUT A.Ş. İLE DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAĞIZ”

Kahvehane sohbetinde öne çıkan konu ise emeklilerin ekonomik sıkıntıları ve ilçenin kentsel dönüşüm sorunu oldu.

“Tescilli parsellere karşı vatandaşa ne yapacağını söyleyen bir belediye yok” diyen Polat, önemli projelerinden biri olan Konut A.Ş.’ye ilişkin bilgi verdi. Tamamı SİT alanı olan Fatih’te kentsel dönüşümün incelikli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Polat, her parsel için ayrı çözümler üretecek Konut A.Ş. ile dönüşümü hızlandıracaklarını söyledi.

Fatih’in emlak değerinin günden güne düştüğüne ilişkin örnek gösteren vatandaş, “Evimi satılığa çıkardım, kimse yüzüne bakmıyor” diyerek sitem etti. Mevcut politikalara tepki gösteren vatandaşlar, “İstanbul’un yerlisi buradan gitsin istiyorlar. Bu nasıl bir zihniyettir, beni nereye atabilirler buradan?” diye sordu.

“YERİNDE DÖNÜŞÜMÜN DIŞINDA HİÇBİR ŞEYİ DESTEKLEMİYORUZ”

Fatih’te yanlış bir dönüşüm süreci işlendiğini vurgulayan Polat, “Fatih’te herkesin bildiği bir şey var; bugün beni buradan kovarlar, malıma da el koyarlar” diyerek Sulukule’yi örnek gösterdi.

Polat, “Fatih’te yerinde dönüşümün dışında hiçbir şeyi desteklemiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Biz vatandaşla beraber yöneteceğimiz bir Fatih için yola çıktık” dedi.

GÖÇMEN POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Vatandaşların, mevcut göçmen politikasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Polat, insani çözümler üreteceklerini vurguladı.

“Avrupa’da hangi sözleşme olduğunu bilmediğimiz anlaşmalarla İstanbul’u bir göçmen havuzuna çevirdiler” dedi ve Fatih özelinde de Fatih’in yerli halkının burayı terk ettiğine dikkat çekti.

Polat, açıklanan göçmen sayısının 36.800 olduğunu ancak bunun resmi bir kayıt sonucu ortaya çıkmadığını açıklayarak, “İnsanlar sanıyor ki bir sayım yapılmış ancak Fatih nüfusunun yüzde 10’u diye hesaplama yapılarak ortaya çıkmış bir sayı. Bu sayı çok ciddiyetsiz” dedi.

Muhtarların nüfus verisine erişiminin kaldırıldığını hatırlatan Polat, “Göçmen nüfusunu bilmiyoruz, verileri kapattılar. Muhtarlar nüfus verisini göremiyor, bu kadar gizlenen verinin arkasında masum bir şey olamaz” dedi.

“İNSANLIĞIMIZI KORUYACAĞIZ AMA ÖNLEM DE ALACAĞIZ”

Polat, göçmen politikasında dört soruna işaret ederek, “Ekmeğimizi kaybediyoruz, güvenlik sorunu yaşıyoruz, mahallemizde yaşayanları tanımıyoruz ve korkumuz artıyor, doğru veriye ulaşamıyoruz” diye konuştu.

Fatih’te yoksulluk tabanlı bir insani dram yaşandığını vurgulayarak, “İnsanlığımızı koruyacağız ama önlem de alacağız” diyen Polat, ruhsatsız ve ruhsatı usulsüz verilmiş iş yerlerini denetleyerek çözüme başlayacaklarını söyledi.

ÇELİK: FATİH’İ ALACAK VE ÇOK GÜZEL İŞLER ALACAK

CHP İl Başkanı Özgür Çelik de hem İstanbul’daki hem Fatih’teki çalışmalara değindi. Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehre kazandırdıklarını anlattı.

Çelik, Mahir Polat’ın İBB öncesinde de şehre kazandırdıklarının çok fazla olduğuna dikkat çekerek İBB döneminde imza attığı kültürel miras, planlama, imar ve kent yoksulluğu çalışmalarına değindi.

Çelik, şöyle konuştu:

“Sadece bugün değil, beş yıldır takip ediyorum ben Mahir Polat’ı. Fatih’i alacak ve burada da çok güzel işler yapacak ben buna eminim. Buranın köklü sorunlarına çözüm olacak. Fatih, İstanbul’dur. Burası Mahir Polat ile yeniden değer bulacak.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı