Daha öncesinde de üzerinde durduğumuz ve haber yaptığımız Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki mağduriyetle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler

BELEDİYE İMAR PLANLARINI NEDEN ÇIKARMAZ?

Söz konusu bölgede yaşayan vatandaşlar ise her fırsatta sorunlarını dile getirerek yetkililerden çözüm istediler.

Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri, yaşadıkları bu durumun tek sorumlusu olarak Başakşehir Belediyesi’ni adres göstererek, “Belediye yönetimi 15 yıldır bu sorunun çözülmesinden yana tavır koymadı. Yani, belediye yönetimi ve ekibi mahallemize evlerimize çökmek için sorunun çözülmesini değil çözülmemesini ve bu yöntemle bizlerin de bıkarak yerimizi belediyeye satarak bölgeyi terk etmemizi istiyor. Aksi bir durum olsaydı belediye şimdiye kadar sorunu çözer 6 kişinin arsasını da bulur kendisine teslim eder veya onları yerlerini kamulaştırarak parasını buradaki hak sahiplerinden alır ve bizlerin de imarını verirdi. Ama belediyenin sorunu çözmek ve vatandaşa hizmet etmek gibi bir derdi yok. Başakşehir Belediyesi’ni yönetenlerin tek dertleri var, burada yaşayanları yaşanmaz bir ortamda tutarak buraları kendilerine, yani onların şirketlerine satarak gitmemiz ve buraları da hemen üst tarafta olduğu gibi yandaş inşaat firmalarına vererek rant elde etmektir. Ama öyle olmayacak, bizler haklarımızı ve yerlerimizi sonuna kadar savunacağız” dediler.  

BİLİRKİŞİ YERİNDE İNCELEME YAPTI

Öte yandan uzun yıllardır davalık olan ve 1500 konutu ilgilendiren dava için mahkeme heyeti yerinde bir inceleme yaptı. Karar aşamasına gelen ve 26 Haziran 2024 de Küçükçekmece 5. Sulh Hukuk Mahkemesinde yapılacak duruşma öncesi Hakim nezaretinde Harita ve Kadastro mühendislerinin de içinde bulunduğu bir heyetle bölgede yerinde inceleme yapılması vatandaşlarda olumlu bir rüzgar estirdi. Vatandaş, yerinde yapılan incelemenin kendileri açısından çok yararlı olacağının altını çizerken, mahkeme salonunda anlatmaya çalıştığımızı mahkeme heyetinin yerinde görmesi çok daha aydınlatıcı olacaktır” diyerek, sonraki ilk mahkemede bu sorundan kurtulmak istediklerini beyan ettiler.

Kaynak: https://www.yasamgazetesi.com.tr/ipotekli-mahalle-rant-kurbani