Türkiye yerel seçim atmosferine girdi. 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler seçiminde sandık başına gidecek seçmen, 5 yıl boyunca kendisine hizmet edecek isimleri belirleyecek.

İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan ve 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimine geçen Küçükçekmece, AK Parti’nin öncelik verdiği ve kesin kazanılması gerektiği ifade edilen bir nokta. 13 AK Parti aday adayından biri olan iş insanı Metin Haymana, yerel seçim çalışmalarını büyük bir iştahla sürdürüyor. Birçok dernek, STK ve vatandaş temaslarında bulunan Haymana, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de unutmayarak Başakşehir’deki MH Motors iş yerinde basın mensuplarını ağırladı. Samimi bir havada geçen buluşmada iddialı konuşan Haymana, “Metin Haymana 2 aydır piyasada değil. 30 yıllık bir birikim ile Küçükçekmece’nin sorunlarını çözeceğim” ifadelerini kullandı.

METİN HAYMANA KİMDİR?

Kısaca hayatından bahseden Metin Haymana, “Ben Küçükçekmece'de doğdum, büyüdüm, okudum. 20 yıldır STK’larda aktif görevlerde bulunuyorum. İş hayatımda da inşaat, otomotiv gibi sektörlerdeyim. Ailem Muş Malazgirt’ten Küçükçekmece’ye göç etti. 70 yıldır iş insanı ve siyasi kimliğimizle Küçükçekmece’deyiz. 14 yaşında ticaret hayatıma başladım. Bir yandan eğitim bir yandan ticaretle hayatım geçti. Şimdi de ilçeme belediye başkan aday adayı oldum.” dedi.

“İKİ AYDIR SAHADAYIM”

Seçim çalışmasıyla ilgili konuşan Haymana, “İlçemizi karış karış ekibimizle birlikte dolaştık, vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledik. STK’larımızla, cemaatlerimizle, gençlerimizle buluştuk. Yaklaşık iki aydır sahadayım.” ifadelerine yer verdi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI, VAATLERİNİ SIRALADI

‘5 yıldır sizde olmayan bu belediyenin eksikleri neler? Hangi konularda daha çok şikayet geldi?’ sorusuna yanıt veren AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Metin Haymana, “Mahalleleri gece gündüz demeden gezdik. 2019’dan bu yana 5 yıl boyunca hizmet götürülmemiş, Kanarya’ya gidiyoruz, Mehmet Akif’e gidiyoruz ayrı bir sıkıntı var. Atakent en büyük mahallelerden biri sitelerde büyük sıkıntı var. Bir ablamız dedi ki belediyeyi kaç kere aradık ama sokak lambaları yanmıyor diye. Sonra esnaf bir ağacı kestiremedi. Başka bir ablamız 2 yıldır başkandan randevu alamıyormuş gibi.” dedi.

‘Sizi nasıl karşılıyorlar? STK’lardan aday olma adına bir elektrik alıyor musunuz?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Haymana, “Metin Haymana 2 aydır piyasada değil. 30 yıllık bir birikimim var. Aday adayıyım şu an ama öncesinde dernek başkanlıklarımdan dolayı birçok insana dokundum. Gerek kamuda gerek özel sektörde vatandaşa çözüm ürettim. 10 esnaftan 6’sı bizi tanır. 21 mahalle için bana konum atmana gerek yok. Sadece ismini söylesen ben onu bulurum. Pazara gidiyorum, siz belediye başkan aday adayı mısınız deyip şok oluyorlar. Niye diyorum biz başkanı görmüyoruz diyorlar. En son seçimlerde gördük diyorlar. Halk sadece bir ziyaret istiyor aslında.” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK DEPREM

İstanbul’un gerçeği nedeniyle tüm adaylara sorulan ‘Depremle ilgili nasıl bir projeniz var?’ sorusuyla ilgili konuşan Haymana, “İlk bir hafta 10 gün sahada rapor hazırladık. Çıkardığımız ilk rapor kentsel dönüşümle ilgili. 80 yıllık bina var halen burada. Deniz kumuyla yapılan binalar mevcut. Küçükçekmece’nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Biz de bununla ilgili teknik ve mimari ekibimizle birlikte 32 proje hazırladık.” dedi.

“SAĞLIKTAKİ TIKANMAYI BELEDİYE ÇÖZECEK”

Hastanelerdeki randevu kriziyle ilgili proje ürettiğini söyleyen Haymana, “Küçükçekmece’de 100 yataklı bir ‘Belediye Millet Hastanesi’ düşündük. Malum randevu sıkıntısı yaşanıyor. Acil, diş, kadın, çocuk hastalıkları gibi bölümler olacak.” diye konuştu.

‘100 yataklı bir hastane için nereyi düşündünüz?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“Belediyenin yeri var. Vakfımızın yeri var, Milli Emlak yerleri var. İktidar partisi olduğumuz için Sağlık Bakanlığı ile çözeceğiz. Kentsel dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yararlanacağız.”

“BÜYÜK ULAŞIM SORUNU VAR”

Ulaşımda ciddi aksaklıkların olduğunu vurgulayan Haymana, “Küçükçekmece’de İETT’de büyük sıkıntı var. 7/24 Ring seferleri projemiz var bununla ilgili. Küçükçekmece’ye Millet Bahçesi düşünüyoruz. Kanarya’nın başından Taşköprü’ye kadar sadece oturma alanları var sosyal donatı yok.” dedi.

“Biz bu projelerin hepsini sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık.” diyen Metin Haymana projelerini şöyle sıraladı;

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

·         Küçükçekmece için güneş enerjisi projemiz var.

·         Biz Küçükçekmece’yle ilgileneceğiz sadece başka bir yerle değil. Küçükçekmece Sosyal Market projesi ile buradaki halk uygun alışveriş yapacak. Ama şu anki gibi değil zincir marketler gibi olacak. Daha kaliteli ürünler, uygun fiyatlarla raflarda yer alacak.

·         Kreşler, çocuk ve kadın bakım evleri projelerimiz var. Şu an oldukça yetersiz.

·         Yetenek atölyeleri açacağız. Şimdi gençlerimiz kafelerde, sağda solda boş geziyor. Biz inşaat işi yapıyoruz günlük 2 bin TL’ye çalışacak insan bulamıyoruz. Gençlerimizi çocuklarımızı için bu atölyelerde meslek sahibi yapacağız.

·         Gençlere erkek ve kız öğrenci yurtları yapacağız. 500 yataklı yurtlar düşündük. İlçemizde yurt sıkıntısı var. Burada ikamet eden başarılı ve ihtiyaç sahipleri öğrencilerimize burs da sağlamayı düşünüyoruz aynı zamanda. Yine ‘Eğitimkart’ projemiz var. Bu Eğitimkart ile kırtasiye maliyetlerinin azalmasına yol açacağız.

·         Sosyal alan ve su sporları projelerimiz var.

·         Dernek genel merkezleri yapacağız. Örneğin 10 tane Tokat Derneği var, bunlar bir genel merkezde birleşecek. Bir Genel başkan seçecekler. Oralarda davet, nikah, taziye salonları yapacağız. Derneklerin talepleri bunlar. Böyle bir ihtiyaç var çünkü.

YABANCI SORUNU SORULDU

‘Küçükçekmece’deki yabancı sorunuyla ilgili ne yapacaksınız?’ sorusunun yöneltildiği Metin Haymana, “Kaymakamımız ve emniyet güçlerimizle birlikte bir çalışma yapacağız. Şu anki İçişleri Bakanımız bu konuyla ilgili zaten ciddi bir çalışma içerisinde. İstanbul genelinde yapılıyor bu çalışma. Ama biraz zaman vermemiz lazım. 2024’ün sonuna kadar birçoğu ülkeyi terk edecek.” şeklinde cevap verdi.

Metin Haymana, ‘İlk projeniz ne olacak?’ sorusuna ise “Deniz otobüsü.” yanıtını verdi.

‘Örneğin bazı bölgelerdeki sorunlar için belediyeyi arıyorsunuz diyorlar ki başka belediye bakıyor oraya. Buna nasıl bir çözüm bulacaksınız?’ sorusunu yanıtlayan Haymana, aynı sorunun kendisi tarafından da tecrübe edildiğini söyleyerek, “Evet bu sorunu biliyorum. Bizim Türk Telekom’la ilgili bir sorunumuz vardı. Aradığımızda başka bir belediyeye yönlendirdiler. 3-4 aydır çözdüremedik sorunu. Bunlara son vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

BAŞKA ADAY İÇİN ÇALIŞACAK MI?

Başka bir adayla ilgili sorulan ‘13 aday adayı dışında başka bir isim öne çıkıyor. Bu isim aday olursa siz ve diğer aday adayı arkadaşlarınız ne düşüneceksiniz?’ sorusuna da yanıt veren Haymana,

“Kıymetli dava arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Kim gelirse gelsin, genel merkezimiz, cumhurbaşkanımız kimi uygun görürse biz aynı şekilde 7/24 çalışacağımızı ifade ettik burada da o sözü veriyorum. Benim kendi fikrim; davam belli, yol haritam belli, sonuç belli. Ben istediğim olmazsa küserim diye yola çıkmadım. Kendimize göre kitlemiz, kanaat önderlerimiz var. Küçükçekmeceli dostlarımızın talebi doğrultusunda ben bu yola çıktım. Partimiz kimi uygun görürse aynı şekilde çalışacağız. Durmadan, yorulmadan Küçükçekmece’yi kazanacağız.” diye konuştu.

Editör: Anıl Kılıçlı