CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüz, organize edilen geniş bir lansman toplantısıyla projelerini açıkladı.

Eskoop Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan lansmana Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüz ve CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı ile birlikte partililer, vatandaşlar katılım gösterdi.

“BAŞAKŞEHİR YILLARDIR AYNI ZİHNİYETLE YÖNETİLİYOR”

Başakşehir Cumhuriyet Halk Partisi'nin tanıtım lansmanında konuşan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, ilçenin son 15 yıldır aynı belediye başkanı adayı tarafından yönetildiğini ve bu süre zarfında benzer bir zihniyetin devam ettiğini vurguladı. Kayabaşı, ilçenin potansiyelinin yeterince kullanılmadığını ve bazı temel sorunların çözümünde yetersizlikler yaşandığını dile getirdi.

Özellikle bütçelerin önemli olduğunu belirten Kayabaşı, Başakşehir'in Türkiye ve İstanbul genelinde ilk iki bütçeye sahip olduğunu ancak bu kaynakların etkin bir şekilde kullanılmadığını ifade etti. Kayabaşı, "Bugün proje günü olduğu için şunu ifade edeyim, 5 sene öncesinde stratejik bir şekilde Başakşehir için 17 proje açıklandı ve dedik ki, biz seçimi kazanırsak Başakşehir'e 17 yeni proje kazandıracağız" şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN BÜTÇESİ BOŞ YERE HARCANDI

Ancak Kayabaşı, bu projelerin yeterince ilerleme kaydetmediğine dikkat çekti. 17 projenin toplam maliyetinin bugünkü parayla 3.5 milyar TL olduğunu belirten Kayabaşı, ancak bugüne kadar sadece %40'lık bir proje gerçekleştirildiğini ifade etti. İmar, eğitim, spor tesisleri ve kültür merkezleri gibi alanlarda ilçenin ciddi eksiklikler yaşadığını vurguladı.

Başakşehir Belediyesi'nin harcamalarına da değinen Kayabaşı, "Demek ki neymiş kendilerine yetecek bütçeleri var ama vatandaşa proje bazlı baktığımızda bütçeleri yok" şeklinde eleştirilerde bulundu. Ayrıca, ilçenin bütçesinin %77'sinin artı satışlarla gerçekleştiğini belirterek bu durumun da ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.

Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan anlaşmazlıklara da değinen Kayabaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başakşehir'e yönelik projelere izin vermediğini ve hizmetlerin aksadığını dile getirdi. Kayabaşı, Başakşehir Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı Mesut Öksüz'ün 5 yılda 50 yeni proje gerçekleştireceğini vaat ettiğini söyledi ve bu projelerin ilçenin yaşam kalitesini artıracağına inandığını belirtti. Kayabaşı, "Mesut Başkanın, AKP'nin kalesi olarak iddia ettikleri Başakşehir'i %50 ile %80 gibi oranlarla kazanacağına inanıyorum" diyerek, adaylarına başarılar diledi.

KARABAT’TAN TAM DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında hükümete sert eleştiriler getirdi.

Karabat, konuşmasında öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son seçimlerde "Benim son seçimim" açıklamasına atıfta bulunarak, kendisinin hangi göreve aday olduğunu netleştirmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un İstanbul coğrafyasını tam olarak tanımadığını ve konuşmalarında yanlış bilgiler verdiğini vurguladı.

İstanbul'un kimin tarafından yönetilmesi gerektiği konusunda birçok insanın fikir belirtmesi gerektiğini dile getiren Karabat, Başakşehir için de aynı durumun geçerli olduğunu ve bu kararın halk tarafından verilmesi gerektiğini belirtti. Başakşehir için vizyon sahibi bir adayları olduğunu ve bu adayın iş dünyasından gelmesinin önemine dikkat çekti.

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

Başakşehir'in yıllardır yeterince geliştirilemediğini ve halkın refah seviyesinin istenen düzeyde olmadığını belirten Karabat, bu sorunun çözümü için büyük bir bütçenin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. Karabat, Başakşehir'in zengin bir kent olması gerektiğini ve bu kentte yaşayan insanların refah seviyesinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda, hükümetin desteğiyle İstanbul'a yapılacak kentsel dönüşüm projelerine atıfta bulunan Karabat, bu projelerin İstanbul'un geleceği için önemli olduğunu ancak bunun için öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kazanılması gerektiğini dile getirdi. Karabat, konuşmasını Başakşehir Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Mesut Öksüz'e başarılar dileyerek sonlandırdı ve Başakşehirlilerden desteklerini beklediklerini belirtti.

ÖKSÜZ PROJELERİNİ SIRALADI

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüz, Başakşehir'in altyapı sorunlarını çözmek ve çevre düzenlemesi gibi konulara odaklanmak için kapsamlı projeler sunarak konuşmasına başladı. İlçenin geleceğini şekillendirmek için kararlı olduklarını belirtti.

Öksüz, kültür merkezi, tiyatro, meslek akademisi ve yaşam merkezi gibi önemli projelerle gençleri destekleyeceklerini ve çok yönlü bilgi ve deneyim elde etmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Bu merkezlerin gençlerin dinlenmesi, eğlenmesi ve geleceğe hazırlanması için çeşitli programlar sunacağını vurguladı.

Ayrıca, yeni sosyal tesislerin açılacağını ve gençlerin farklı spor branşlarında yetişmelerini sağlayacak bir spor kompleksi ve şehir kulübü gibi büyük projelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Öksüz, Başakşehir'in spor alanında önemli bir döneme gireceğini ve genç sporcuların ülkeye yeni başarılar kazandıracağını belirtti.

Yaşam merkezleriyle ilgili olarak da, temel hizmetlerin bir arada bulunacağı yaşam merkezlerinin mahallelerin ihtiyaçlarına göre tasarlanacağını ve yaşamı kolaylaştıracağını ifade etti. Bu merkezlerin içerisinde sosyal tesislerden, yurtlara kadar birçok hizmetin yer alacağını söyledi.

Öksüz ayrıca, ulaşım ve altyapı sorunlarına da değindi. Başakşehir'in yıllardır çözülemeyen altyapı ve ulaşım sorunlarını çözeceklerini ve yaşanabilir bir ilçe haline getireceklerini belirtti. Bu kapsamda, yeni yollar, köprüler, otoparklar ve bisiklet yolları gibi projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Son olarak, Başakşehir'in kültürel mirasının korunması ve yeniden canlandırılması için çalışacaklarını ve açık hava müzesi gibi projelerle ilçenin tarihini ve kültürünü ön plana çıkaracaklarını belirten Öksüz, konuşmasını Başakşehir'in geleceği için umut dolu mesajlar vererek tamamladı.

Editör: Anıl Kılıçlı