31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için siyasilerin saha çalışması sürüyor. CHP Başakşehir Belediye Başkan aday adayı Kazım Özeren, yaptığı kahvaltı organizasyonuyla birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Esenkent Hasırlı Konya Mutfağı’nda yapılan kahvaltı organizasyonunda Başakşehir’in sorunları masaya yatırılırken, ilçede yapılan kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir okulun arazisi de gündeme getirildi.

SORU OKUL YERİ OLUNCA CEVAP VERECEK YETKİLİ BULUNAMADI

Daha önce de gazete olarak takipçisi olduğumuz hayırsever (merhum) Mehmet Yaren Gümeli’nin Başakşehir halkına bağışladığı ilkokul, depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkılmış ve yıkılan okulun tabelası Ziya Gökalp Mahallesi’ne uzak bir noktaya, sanayini içindeki bir binaya takılmış. Okulun yıkıldığı merkezi arazi ise uzun süredir boş arazi halindeydi. Ancak, söz konusu okul arazisine Başakşehir Belediyesi tarafından bir inşaat firmasının satış ofisi yaptırması iddia ve eleştirileri de yeniden alevlendirdi. Söz konusu okul alanı geçmişte her ne kadar bir protokolle milli eğitime okul yeri olarak verilse de, iddialar çok farklı. Vatandaşın ve mahalle sakinlerinin endişelerini sormaya çalıştığımız Başakşehir ilçe Milli eğitim Müdürlüğünden ise hiçbir yetkiliye ulaşamadık

 KARAALİ: BUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Konuyu CHP Başakşehir Başakşehir Belediye Başkan aday adayı Kazım Özeren’in basınla buluştuğu kahvaltıda dile getiren ve bunun peşini bırakmayacağını söyleyen Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali, Özeren’e sordu “Bağışçı iş insanı (Merhum) Mehmet Yaren Gümeli’nin yaptırdığı okul yıkıldı ve yerinde bir inşaat firmasının satış ofisi var. Bu konuyla ilgili nasıl bir çalışmanız var?” diye sordu.

“KONUYU GÜNDEMDEN DÜŞÜRMÜYORUZ”

Karaali’ye cevap, CHP Başakşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Nizamettin Kümeç’ten geldi. Kömeç şunları söyledi;

“Mehmet Yaren Gümeli ilkokulunu bizlerde belediye meclis grubu olarak sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bu okulu yıkıp çok uzağa bir okul yaptılar. Ziya Gökalp’te yaşayan halk gariban. Bu aileler çocuklarını o kadar uzağa gönderemez. İlçemizin en büyük mülki amiri kaymakam. Kanunda en büyük yetkili o ama uygulamada öyle değil. Şimdiki kaymakamımız iletişim anlamında başarılı biz de girişimimizi yaptık. Kaymakama okul taşındı dedik ve akıbeti ne olacak diye sorduğumuzda o da bize burası” Milli Eğitime aittir, planlar da milli eğitimin dedi. Biz de Milli Eğitimi ziyaret ettik sürekli bu konuyu gündemde tutuyoruz ancak onlar da tek adam rejiminin getirdiği keyfiyetle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredebiliyorlar. Tek adam rejimi ilçe belediye başkanlıklarına hükmediyor. Biz şu anda takipteyiz, arazi de Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda ama başkasına verilmez demiyoruz, verilebilir. Rant çok büyük Başakşehir’de, çok kıymetli. Okul ve spor salonu gibi kamunun kullanacağı yerler insanların yakınında değil atıl olan uzak yerlerde yapılıyor. Burayıda el altından çevre ve şehircilik bakanlığına kaydırıp sonrasında da özel plan yaparak burayı ranta çevirecekleri endişesini bizlerde sizler gibi endişeyle takip ediyoruz”

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

“TEK ADAM REJİMİ TÜM KİŞİLERİN VE KURUMLARIN ÜSTÜNDE”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne eleştiride bulunan Kümeç “Bağışçılar, yaptıkları bağışın bozulması durumunda protokoldeki haklarını kullanarak bağıştan vazgeçebiliyorlar. Biz bunu ilettik ilçe milli eğitime onlar da böyle bir bilgimiz yok, araştıracağız dediler. Sonuç olarak burasıyla ilgili şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir planı yok. Biz Meclis üyeleri olarak davalar açıyoruz, kazanıyoruz ama kararlar uygulanmıyor. İşte bu tek adam rejimidir.” İfadelerini kullandı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı