Eski İtfaiyeci - sendikacı ve CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ali Sadi Demir, kendisi gibi 65 yaş üstündekilerle birlikte saat 14.00’te dışarı çıktıktan sonra Avcılar Havuz Meydanı’nda toplanan bir grup yaşlı ile birlikte basın açıklaması yaptı.

SOSYAL MESAFEYE UYUN!

Sivil polisler, sosyal medya hesabında Koronavirüs nedeniyle yaşıtlarına getirilen sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla soyunacağını yazan Ali Sadi Demir'i böyle bir eylem yapmaması için uyardı. Polisler, meydanda bulunanları da sık sık 'Sosyal mesafe' kuralına uymalarını istedi.

“İNSAN HAKLARINA UYGUN DEĞİL”

Ali Sadi Demir, Koronavirüs ile ilgili yazdığı şiiri okuduktan sonra, yarından itibaren 65 yaş üstündekiler dışındakilere getirilen seyahat kısıtlamasının kaldırılacağını hatırlattı. Avcılar Havuz Meydanı’nda toplanan 65 yaş ve üstü vatandaşlara seslenen Demir; bu uygulamanın ne insanlığa, ne insan onuruna ve ne de insan haklarına uygun olmadığının altını çizdi.

BİZİM SUÇUMUZ NE?

Uygulamanın bu insanlara psikolojik ve bedensel sağlık açısından ağır bir yara verdiğine dikkat çeken Demir; “Bu uygulama biz yaştaki insanları aşağılamaktadır. Virüs ihtiyarına, gencine ve çocuğuna bakmıyor. Bizim suçumuz ne? Burada amaç ne? Korunmak. Ne yapacağız? Ellerimizi sık sık yıkayacağız, maske takacağız ve mesafeyi koruyacağız. Bunları uyguladığımızda hem kendimizi hem de çevremizi korumuş oluruz” dedi.

“YASAK KALKMAZSA ÇIPLAK YÜRÜYECEĞİZ”

Basın açıklamasının sonunda sadece ceketini çıkarmakla yetinen Ali Sadi Demir, kısıtlamalarda 65 yaş üstü düzenlemelere gidilmemesi halinde önümüzdeki hafta Marmara Caddesi’nde 150 kişilik grupla çıplak yürüyeceklerini iddia etti.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi