Mektebim Koleji Bahçelievler Kampüsü Müdürü Arzu Özkul eşliğinde Medicana Bahçelievler Hastanesini ziyaret eden öğrenciler, hayallerini süsleyen doktorluk mesleğini ve sağlık alanındaki diğer branşları yakından gözlemleme fırsatı buldular.

Medicana Haznedar Hastanesi Başhekimi Dr. Cem Başaran‘ın ve Medicana Bahçelievler Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yaşar Sezen Oral’ın da konuğu olarak poliklinik, acil servis, laboratuar gibi hastanenin pek çok bölümünü uzmanlar eşliğinde gezen öğrenciler, farklı branşlarda görev yapan doktor ve hemşirelerle sohbet etme imkânı buldular.

Sağlık alanında merak ettikleri tüm soruları Biyokimya Uzmanı Dr. Nilgün Uzun, Laboratuar sorumlusu Süleyman Turan, Genel Cerrah Prof. Dr. Hasan Taşçı’ya yönelterek gelecekte yapmayı düşündükleri meslekler hakkında bilgi edindiler. Hekimliğin zorlukları, hekim olabilmek için neler yapmaları gerektiği, branş seçimindeki sıkıntılar gibi akıllarına takılan pek çok soruyu uzman doktorlara yönelten öğrenciler, giydikleri beyaz önlüklerle kendilerini hayallerine her zamankinden çok daha yakın hissettiklerini belirttiler.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi