İyi Parti İstanbul'da İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Partinin yeniden yapılanma için 81 İlin tamamının başkanlarına istifa tavsiyesinde bulunmuştu. Çağrı niteliğindeki tavsiyeye eksiksiz uyan il başkanlarından bazıları yeniden görevlendirilirken yerel yönetimlerde aday olmak isteyenlerle göreve devam etmek istemeyenler makamlarını devrettiler.  Görevini devredenlerden biri de Genel Başkan Meral Akşener'in tüm ısrarlarına rağmen İl Başkanlığı'ndan ayrılmak isteyen İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz'dı. Akşener affını isteyen Beyaz'ı ikna edebileceği düşüncesi ile İstanbul'a bir süre atama yapmadı.  Beyaz'ın kararlı tutumu neticesinde bu önemli göreve  en az onun kadar başarılı olacağına inandığı Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Satuk Buğra Kavuncu'yu İstanbul'a atadı. Akşener bir genel başkan yardımcısını  İl Başkanlığı'na atayarak İstanbul Teşkilatına bir mesaj vermiş oldu.  Bu mesajda İstanbul'a ne kadar çok önem verdiğini mutlaka başarılı sonuçlar beklediğini göstermiş oldu.

Törende konuşan Akşener  Ersin Beyaz'ın evladı olduğunu ifade ederken Beyaz'ın parti tabanı tarafından çok sevildiğini bildiğini söyledi. Beyaz'ı Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine  atayan  Akşener, İstanbul Teşkilatına yönelik olarak; " Ersin emanetimdedir, Buğra emanetimdir" sözleri ile partililerden Ersin Beyaz'a verilen desteğin aynı şekilde Kavuncu'ya da verilmesini istedi. Biz burada bir bayrak değişimi falan yapmıyoruz. Bir kardeşimiz Ankara'da benimle çalışacak. Benimle çalışan çok değer verdiğim bir başka kardeşim de İstanbul İl Başkanı olacak" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener şunları söyledi:

"Başarıyı içselleştiremedik"

"İtiraz ettiğimiz hiçbir konuyu bugün kendimiz gerçekleştiremeyeceğimize göre biz kongreye gittik. Eleştirisi olanlar, itirazı olanlar, tavsiyesi olanlar ve senden ben daha iyi yönetebilirim diyecek arkadaşlarımızın önünü açabilmek, yolunu açabilmek için kongreye gittik. Bu da Türk siyasi tarihi için ilktir. Bunu da siz başardınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Seçim sonuçları bitti. Çok da yüksek bir çıtayla yola çıktığımız için elbette başarıyı göremedik. Bu başarıyı içselleştiremedik. Çünkü çıtamız çok yüksekti. Bu bir psikolojik konuydu. Bunu da anlıyorum."

"Ersin beni affet dedi"

"Ersin Beyaz geldi ve bana 'Ablacığım, bir bedel ödemek lazımdı. İster ben istifa edeyim, istersen herkese örnek olsun diye beni görevden al' dedi. Ben de ona 'Hiç birini yapmayacağım. 12 Ağustos kongremizi tamamladık. ve kendisine seninle devam etmek istiyorum' dedim.O da bana cevap olarak 'Abla bir değişime ihtiyaç var. Bir tazelenmeye ihtiyaç var. Dolayısıyla emredersen tamam ama beni affet' dedi. Bunun üzerine Buğra Başkana döndüm. Yani Ersin Beyaz görevden alınmış veya istenmeyen bir İl Başkanı değildir. Net bir şekilde size onu söyleyeyim.

Buğra'ya dedim ki İstanbul'da Ersin Başkan böyle örnek bir tavır koydu, 'diğer yerlerde elin kolaylaşsın' dedi bana. Dolayısıyla İstanbul'a İl Başkanlığı'na bir Genel Başkan Yardımcısının ve aynı zamanda Parti Sözcülüğünü yapan bir Genel Başkan Yardımcısının İl Başkanı olması yakışır ne diyorsun? Buğra da bana 'Başüstüne, emrin olur abla' dedi " şeklinde konuştu.

"İstanbul Kızılelma demek"

Akşener, İstanbul'un seçimlerdeki önemine de vurgu yaparak; " Benim evim İstanbul'da. İstanbul benim için evim demek. Benim için İstanbul, bir rüya demek. Benim için İstanbul, Kızılelma demek. Onun için sağa sola bakmadan vakur, çalışkan, sakin, sağduyulu olacağız " ifadesini kullandı.

.Törenin ardından eski başkan Beyaz  ve yeni başkan Kavuncu ilçelerden gelen partililerle  fotoğraf çektirip tebrikleri kabul ettiler.

Editör: Haber Merkezi