RS FM’de Atilla Güner’in Akşam Postası’na konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İYİ Parti Grubu Sözcüsü olan Suat Sarı, İstanbul Valiliği’nin başlattığı “Açık Kapı” uygulamasını eleştirdi. Sarı, İstanbul Valiliği’nin başlattığı projeyle ilgili İstanbul’daki bilboardlara yüksek miktarda para harcandığını iddia erek Valiliğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Beyaz Masa” projesine rakip olmaya çalıştığını ifade etti. Sarı, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaptığı birçok yardıma yönelik ‘biz de varız, biz de yapacağız’ diyerek bir kıskançlık var, ama devlette kıskançlık olmaz. Burada esas neden şu; bütün gelişmiş ülke kentlerinde otoriteler tektir. Ulaşımda da trafikte de tektir, kent yoksulluğu ile ilgili de tektir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği: Proje 15 Ekim 2017’de Başlatıldı

İstanbul Valiliği ise Suat Sarı tarafından yapılan iddiaları yaptığı açıklamayla eleştirilere yanıt verdi. Valilik resmi web sayfası olan www.istanbul.gov.tr üzerinden yaptığı açıklamada projenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 15 Ekim 2017 tarihinde yurt genelinde başlatılmış bir proje olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında ise “Bu proje sayesinde vatandaşlarımız, taleplerini doğrudan Valilikler ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına şahsen, internet üzerinden veya Açık Kapı Mobil uygulamasıyla yapabilmektedirler. Uyuşturucuyla etkin mücadele amacıyla EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan toplanan veriler, belirlenen vaka durumlarına göre proje üzerinden raporlanmaktadır. 2020 yılında İstanbul genelinde 813.260 vatandaşımız Açık Kapı’ya başvuru yapmış, başvuruların %99'u cevaplandırılmıştır.

Açık Kapılara yapılan başvurularda dile getirilen sorun ve ihtiyaçlar ilgili kurumlarımıza en kısa sürede bildirilmekte ve kısa sürede başvuru sahibine bilgi verilmektedir. Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, yerel yönetimlerimiz ve diğer kurumlarımızın ‘Açık Kapı’ ve benzeri uygulamaları, devletimizin insan odaklı görev anlayışının en tabi sonucudur ve başka türlü değerlendirilmesi insani ve vicdani değildir. İstanbul’da 2018 Yılı Mayıs ayından beri Valiliğimiz ve 36 ilçemizde başarıyla sürdürülen Açık Kapı biriminin yeni kurulduğu, başka kurum uygulamalarının rakibi veya alternatifi olduğu yönündeki iddiaların, gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi