Hastanedeki görevinden istifa eden Abay, Ak Parti Küçükçekmece den belediye başkanlığı için aday adaylık müracaatını gerçekleştirdi.

Sağlık sektöründe uzun yıllar insanların dertlerine derman olan Abay, siyaset yoluyla da hizmet için kolları sıvadı ve adaylık talebini AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na verdi. Iğdırlı olan Abay’ı bu heyecanlı anında hemşerileri ve arkadaşları da yalnız bırakmadı.

İKİNCİ DURAĞI İLÇE OLDU

AK Parti il başkanlığına adaylık müracaatını yaptıktan sonra AK Parti Küçükçekmece ilçe başkanlığına giden Perihan Abay, burada da ilçe başkanı Recep Şencan ile görüştü.

Beraberinde başta memleketi Iğdır dernekler federasyonu başkanı imdat atabey ve çok sayıda farklı il dernekler federasyonu ve dernek başkanıyla birlikte gelen Abay, burada kısa bir özgeçmiş sunumu yaptı. Adaylaşması durumunda seçimi almak adına çok iddialı olacağının da altını çizen Abay, şimdiye kadar sağlık hizmetinde hizmet verdim, şimdiden sonra da siyaseten görev üstlenerek hizmetlerime devam etmek istiyorum” dedi.

ŞENCAN, İLK KADIN ADAY ADAYIMIZ OLDU

AK Parti Küçükçekmece ilçe başkanı ve aynı zamanda belediye başkanlığına aday adayı olan Recep Şencan’da yaptığı konuşmada, Küçükçekmece olarak ilk bayan aday adayımız oldu. Yani ben de aday adayıyım ama bayan olarak sizin daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim dedi. Şencan, tabi ki son kararı sayın Cumhurbaşkanımız verecektir.

2019’U YOL KAZASI OLARAK GÖRÜYORUZ

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Şencan, öncelikle şunun bilinmesini istiyorum, AK Parti olarak tk hedefimiz var; İstanbul ve Küçükçekmece’yi geri almak. Zaten Küçükçekmece ve Esenyurt’u alamayan İstanbul’u alamıyor. Şimdi biz de 2019’da kaybettiğimiz ve yol kazası olarak gördüğümüz ilçeleri ve İstanbul’u geri almak için çalışıyoruz. Bu temelde an itibariyle 12 aday adayımız var ve hepsine de söylediğimiz gidin mahallenizde şehrinizde kazanmak için çalışma yapın. 12 aday adayı bize motivasyon katmış, çalışmalarımızı renklendirmiş partililerimize kazanacağımız duygusunu vermiştir. Aralık ayı sonuna kadar netleşeceğini umduğumuz adaylıklardan ve kolay olmayan kıran kırana geçecek bir yarış, bir seçim olacaktır.

YILDIZ: BENİM OYUM DA ABAY’A

AK Parti’de aynı zaman diliminde bir başka aday adayı da yine siyasetin tanınmış ismi Muharrem Yıldız’da Şencan’ı ziyarete gelmişti. Kendisi de Karslı olan ve 2014’de MHP’nin Küçükçekmece belediye başkan adayı olan Yıldız da yürekten sözlerini dile getirirken, gerek hemşerim olması nedeniyle gerekse donanımlı, heyecanlı ve hem de bayan olması nedeniyle eğer ki bir oylama olması durumunda benim de oyum Abay’dan yana olur dedi. Daha sonra günün anlamına binaen hatıra fotoğrafları çekilerek toplantı bitirildi.

PERİHAN ABAY KİMDİR?

Perihan Abay, 1975 yılında Iğdır merkez Tacirli köyünde dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimlerimi Antalya’da başarı derecesi ile tamamladı. 1992-1996 yılları arasında Erzurum S.S.K Sağlık Koleji Hemşirelik Bölümünü başarı ile bitirip hemşire olarak mezun oldu.

1996 yılında ilk görev yerim olan İzmit S.S.K İzmit Devlet Hastanesinde 657’e tabi devlet memuru hemşire kadrosunda göreve başladı. 1997 ocak ayında ikinci görev yeri olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesin de (Samatya Hastanesi) 20 yıl bilfiil idari kademe kadrolarında çalıştı.

2017 Aralık ayı itibariyle ‘Sözleşmeli Yönetici’ statüsünde S.B. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mali işler Müdürlüğüne bağlı hizmetlerde 6 yıl Mali Hiz. Müdür Yard. olarak çalıştı. 28 yıl kamuda sağlık bakanlığı bünyesinde hizmet veren Abay, aynı zamanda İstanbul Gelişim Üniversitesi’ İşletme Bölümü Yüksek Lisans programlarında girişimcilik dersleri vermektedir.

Abay, son 6 yılını Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde mali işler müdür yardımcısı olarak tamamladıktan sonra 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Küçükçekmece belediye başkan aday adaylığı için istifa ederek müracaatını yaptı.

EĞİTİM SÜRECİ

05.06.2006 yılında Anadolu Üniversitesi / İşletme Fakültesi / İşletme lisans bölümünden mezun.

31.05.2010 yılında Anadolu Üniversitesi / Açık Öğretim Fakültesi / Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans bölümünden mezun.

30.04.2013 yılında Beykent Üniversitesi /Sosyal Bilimler Enstitüsü / Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi (YL) Yüksek Lisans bölümünden mezun.

18.11.2019 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / İşletme (DR) Doktora bölümünden mezun.

2020-2023 yılları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi 2’ci lisansımı tamamlayarak mezun.

KİTAPLARI

1. ‘Etik Liderlik ve Örgütsel Adalet Algısının Örgütsel Sinizm Davranışlarına Etkisi

2. ‘Küreselleşme Bağlamında Örgütlerde Yönetim’

3. İstatistiksel Yöntemler Boyutuyla İstisnalarla Yönetimi’

4. ‘Kolaylaştırıcı Liderlik’ Celal Karaali/KENT YAŞAM

Editör: Sümeyra Duğan