İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız'ın düzenlediği bu seferki etkinlik İstanbul'un incisi Şile’de oldu. Federasyon üyesi haberci arkadaşlarına farklı sürprizler yaparak birçok etkinlik ve gezilere imza atan Başkan Ali Rıza Yıldız'ın günlük Şile gezisi, haberciler tarafından takdirle karşılandı. Şile'nin içini gönüllerince gezip incelemelerde bulunan haberciler Güzel manzaralar karşısında bol, bol hatıra resmi çekme imkanı da buldular.

ŞİLE’NİN 5 YILDA SİLÜETİ DEĞİŞTİ

Daha önce Şile'ye haber ve tatil yapmak için gelen İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyeleri, Şile'nin çehresindeki değişiklikler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Haberciler, Beş yıl gibi kısa bir sürede Şile'nin silüetini değiştiren Ak Partili Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'ya tam not verdiler.

RENGARENK ŞİLE

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Şile sahilini ve yürüyüş yollarını rengarek gören haberciler, cadde ve sokakların da Şile Bezi motifleriyle tasarlanmış ışıklandırma sistemleriyle ışıl ışıl olmasını zevkle izlediler. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyeleri, beş yıl gibi kısa bir sürede böyle bir değişikliği gerçekleştiren Şile'ye yaptığı projelerle renk katan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'yı tebrik ettiler.

Habercileri Şile girişinde karşılayan Başkan İlhan Ocaklı, herkesle tokalaşarak 'Hoş geldiniz' dedi. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'nın makam aracından inerek habercilerin bulunduğu araca binip bir müddet geziyi birlikte izlemesi, gönülleri fethetti. Başkan İlhan Ocaklı daha sonra habercilerle, belediye tesislerinde öğle yemeğinde bir araya gelerek bolca sohbet etti.

CAN DOSTLARA BEŞ YILDIZLI BARINMA TEDAVİ MERKEZİ

İstanbul habercileri, Şile Belediyesi'nin hayvanlar için, beş yıldızlı otel gibi düzenlenmiş, Veteriner İşleri Müdürlüğü Operasyon Merkezi'ni de gezdiler. Haberciler, son sistem alet ve edevatla donatılmış hayvan barınma ve tedavi merkezinde verilen hizmetler karşısında hayrete düştüler.

“TATİLE GELEN VATANDAŞ EVCİL HAYVANINI BIRAKIP GİDİYOR”

İki yıldır faaliyet gösteren, hayvan barınma merkezinde, kısırlaştırma, tedavi ve her türlü ameliyatın yapıldığını belirten Veteriner İşleri Müdürü Recep Örencik “Burada sokağa terkedilmiş kedi ve köpekleri toplayarak muayene edip tedavilerini sağlıyor, gerekiyorsa ameliyatlarını yaparak sağlıklarına kavuşturup bakıma alıyoruz. Şile'de yaz aylarında tatile gelen tatilcilerden bazıları, sezon sonunda geri dönerlerken evlerinde baktıkları kedi veya köpekleri sokağa bırakıyorlar. Bu yüzden yaz sonunda sokağa terkedilmiş evcil hayvan sayısı oldukça artıyor. Bu durum karşısında çok üzülüyoruz. Tatilcilerden ricamız bakamayacakları hayvanları yanlarında tatile getirmesinler” diyerek şikayetini dile getirdi.

ÇOCUKLARIN BECERİSİ GÖZLERİ KAMAŞTIRDI

Haberciler, Kızılcaköy'de bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni de gezmeyi de ihmal etmediler. Yetkililerden, tesislerine getirilen atıklardan, çocukların yapmış oldukları ürünler hakkında bilgi aldılar.

Çocukların el becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan tesislerde altı eğitmen öğretmen görev yapıyor. İki yıldır faaliyet veren tesislerde, çocukların atık malzemelerden yaptıkları değişik ürünleri gören haberciler hayretlerini gizleyemediler. Çocukların atıklardan yapmış oldukları araç gereçler arasında, değişik figürlerle süslenmiş süs eşyaları dikkat çekti. Çocukların yaptıkları çalışmalar, becerilerini gözler önüne seriyordu.

HİZMETLER, SAYMAKLA BİTMİYOR

Atık tesislerinin marangoz bölümünde ise, durumu iyi olmayıp mobilyaları eskimiş vatandaşların da istekleri yerine getiriliyor. Ücretsiz olarak belediye personeli tarafından onarımı yapılan mobilyaların, yenilenmiş olarak evlerine teslim edildiği belirtildi. Belediyenin bu hizmeti ilçe sakinleri tarafından takdirle karşılanıyor.

Şile Belediyesi Fitness merkezi ve Spor Akademisi'ni de gezen haberciler hizmetlere tam not verdi. Aylık yüz lira karşılığında yediden yetmişe her yaşta vatandaşın buradaki hizmetlerden faydalandıkları belirtildi. Otuz yedi hoca ve personelin hizmet verdiği tesislerde değişik spor dallarında da eğitim verildiği öğrenildi. Tesislerde, Şile Kartı olanlara ve öğrencilere ayrıca indirim yapılıyor. Serkan Horuz/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı