Dünya ajanslarına düşen son dakika bilgisine göre Rus paralı asker grubu Wagner'in Rusya'da Vladimir Putin'e karşı darbe yaptığı iddia edildi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde çok sayıda zırhlı ve askeri araçların Moskova'da dolaştığı görüldü.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

"RUS ORDUSU SAVAŞÇILARIMIZI ÖLDÜRDÜ"

Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin, Rus ordusunun liderlerini grubun kamplarını vurma emri verdiğini ve çok sayıda Wagner savaşçısını öldürdüğünü iddia etti.

Wagner askerlerinin yönettiği Telegram kanalı: 

"Başlıyoruz."

PESKOV: GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "gelişmelerden haberdar olduğunu" söyledi ve "gerekli tüm önlemlerin alınacağını" vurguladı. 

Rusya'nın kamu yayıncısı RIA Novosti'ye göre Federal Güvenlik Ajansı, silahlı ayaklanma başlattığı gerekçesiyle bir ceza soruşturması başlattı. Ajans, Wagner savaşçılarından liderleri Prigojin’i tutuklamasını istedi

KÖTÜLÜK DURDURULMAK ZORUNDA

Sözcüleri tarafından yayınlanan ses kaydında Prigojin, "Savunma Bakanlığı'na taviz vermeye hazırdık, silahlarımızı bırakacaktık. Bugün verilen sözlerin bozulduğunu görüyoruz. Kamplarımıza füze saldırıları yaptılar" dedi. 

Prigojin, "Wagner'in komutanlar konseyi bir karar verdi. Bu ülkenin ordusunun getirdiği kötülük durdurulmak zorunda" dedi ve Ruslara karşı "kendilerine direnmeme" çağrısı yaptı. Wagner lideri, "Biz 25 bin kişiyiz, ve bu ülkede neden tamamıyla kanun tanımazlık olduğuna bir bakacağız" dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı