Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Merhum Ayyıldız'ın ismini taşıyan havuzun açılışına; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Bak ve beraberindekiler daha sonra Fatih Mahallesi Fitness ve Spor Merkezi'nin açılış törenine geçti. Törenin ardından spor salonunu gezen Bakan Bak, spor aletlerini de denedi.

"BİNLERCE TESİSTEN BAHSEDEBİLİRİZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, spor alanındaki yatırımlarını değerlendirirken, şu ifadeleri kullandı: "Bugüne kadar 7 fitness merkezi açtık. Birini daha bugün açıyoruz. Diğer 3'ü de yolda. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde spor alanında bir devrim yaşıyor. Ülkemizin dört bir yanında stadyumlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları ve halı sahalar başta olmak üzere birçok spor tesisi bulunmakta. Binlerce tesis yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen bir lider. Sporu ve gençleri çok iyi anlıyor. Bizim için spor tesisleri önemli çünkü en önemli görevimiz, gençleri bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan korumak. Ailelere sesleniyoruz: 'Çocuklarınızı bu tesislere getirin.' Spor yapmalarını sağlayın. Türkiye'de şu anda olimpik ve yarı olimpik 700 havuz var. Yaklaşık 100 tane daha inşaat halinde. Ve sayıları artırmaya devam edeceğiz."

Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı! Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı!

"TÜRKİYE, GENÇLİK VE SPORDA BİR DEVRİM YAŞIYOR"

Bakan Bak, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bir ayağını ev sahipliği yapacağını belirterek, şunları ekledi: "Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yetenek taraması yapıyoruz. 3. sınıflardaki çocuklarımızı bu programdan geçiriyoruz. Kabiliyetlerine göre onları spor dallarına yönlendiriyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 4.5 milyon çocuğumuzu spora yönlendirdik. Okulların bahçelerine halı sahalar yapıyoruz. Mahallelere halı sahalar kuruyoruz. Tesisleri her yere yayıyoruz. 10 bin pota projesiyle mahallelere basketbol sahaları kurduk. Amacımız, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağlamak. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlik ve spor alanında da bir devrim yaşıyor. Bu stadyumları yaptık ve sonuç olarak 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye organize ediyor. Ayrıca Türkiye, yüksek nitelikli tesisleriyle birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor."

Bakan Bak, konuşmasında Çanakkale zaferini de kutladı ve törenin sonunda tesisin hayırlı olmasını diledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise 18 Mart Çanakkale zaferini kutlayarak, Sarıgazi bölgesindeki yüzme havuzlarının öneminden bahsetti. Döğücü, Sancaktepe'nin sporu bir yaşam tarzı haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, yapılan spor yatırımlarından ve vatandaşların bu tesislerden yararlanmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Editör: Anıl Kılıçlı