Sarıyer Belediyesi’nin girişimci kadınlara verdiği mikrokredi desteği ile kendi ürettikleri ürünleri satarak, kazançlarını sağlayan kadınlar Tarabya sahilinde “Yaza Merhaba Kadın Emeği Pazarı” kurdu.

TAKIDAN, OYUNCAĞA

18 Haziran tarihine kadar devam edecek pazarda takıdan çantaya, örgü oyuncaklardan kıyafetlere, dantellerden örgü terliklere kadar çeşit çeşit ürünler yer alıyor.

SMA ANNESİ: DÜNYAYI KADINLAR KURTARACAK

Gazeteciler "Birinci Basın Platformu"nda buluştu..! Gazeteciler "Birinci Basın Platformu"nda buluştu..!

Mikrokredi ile el işi ürünlerini ortaya çıkararak tüketiciyle buluşturan 110 kadın geniş ürün yelpazesiyle aile bütçelerine katkı sunuyor. Bu yıl ilk kez kermese katılan iki çocuk annesi Arzu Şahin her kadın özeldir ama özel çocuğu olan anneler bir başka özel diyerek kermese katılma amacını şöyle anlattı; “Benim iki çocuğum da SMA hastası. Kızım ve oğlum üniversite öğrencileri. Kızım moleküler biyoloji ve genetik mezunu. Şu an da tıp öğrencisi. Tez konusu ise SMA. Bizler bu hastalık için çok mücadele ettik.  Bu çok uzun soluklu bir süreç. Çocuklarıma bu alanda destek olmak için el emeği ürünler yapmaya başladım. Dünyayı kadınlar kurtaracak. Buradan elde edilen gelirlerin ekonomiye dönmesi çok güzel. Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ediyor, herkesi Tarabya’ya bekliyorum.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı