İstanbul’un birçok nüfusu ve trafiğin yoğun olan bölgelerinde gerek esnaf gerek vatandaşın yaşadığı mağduriyetler bitmiyor ve üstelik son dönemde artan kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte artarak sürüyor.

SEFASI ŞİRKETLERİN, CEFASI ESNAFIN

İlçe Nüfus Müdürlüğü, emniyet gibi yoğun ziyaret edilen kamu binalarının olduğu ve birçok semtin ortasında Sefaköy’ün merkezi bir noktasında yer alan Süvari Caddesi’ndeki inşaatın uygulamaları vatandaşların canını, esnafın cebini yakıyor.

“BİZ BİR DUBA KOYSAK HEMEN GELİP KALDIRIYORLAR”

Caddede esnaflık yapan bir kişi yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak, “Burası araç ve yayaların yoğun olduğu bir bölge çünkü burası gördüğünüz gibi. Burada insanların geçeceği bir yer yok insanlar durum böyle olduğu için burayı tercih etmiyor ve buradan geçmeyen insanlar doğal olarak iş yerlerimize de gelmiyor.

Son 10 gündür özellikle çocuklu ailelerin geçişlerinde ciddi problemler oluyor ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Çünkü kurulan barikat kaldırımın büyük bölümünü kapatıyor. Biz bir duba koyduğumuzda hemen gelip bunu kaldırın diyebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

“YEREL YÖNETİMİ TAKMIYORLAR”

Eski dükkanlarının mağduriyeti yaratan inşaat projesinin yerinde olduğunu ve proje için dükkanlarından çıkarıldıklarını, yüksek enflasyon ortamında daha yüksek kira isteyen bir yer kiralamak zorunda kaldıklarını belirten bir başka esnaf, “Biz burada esnafız. Dükkanlarımız yıkılan inşaattaydı. Ne satan ne alan sordu, direkt yıktılar bizleri buraya attılar. Belediye de hiçbir şekilde derdimizi dinlemedi. Hafriyat alındı ortam düzeltildi ama barikat olduğu gibi duruyor yolu yarılamış vaziyette. Sen derebeyi misin burayı böyle kapatıyorsun? Yaklaşık 4-5 aydır burası böyle kapalı ve bir kişi buradaki durum nedeniyle bir kaza geçirdi iki aydır hastanede yatıyor. Barikatın burada bu şekilde durması keyfi bir durum. Yerel yönetimi takmıyor adamlar.” dedi.

ŞİKAYETLERİMİZ ARŞA ULAŞTI”

Aylardır şikayetlerde bulunan ve yetkili birçok kişiyi bizzat bölgeye getirip durumu gösteren esnaf, “Yetkilileri Meclis üyelerini buraya getirdik fotoğraf çektiler, olayı anlattık ancak aylardır hiçbir şey değişmiyor. Halka ilişkilerde bir sürü şikayetimiz duruyor. Hiçbir gelişme olmadı. Küçükçekmece Belediyesi de çok fazla ilgilenmedi, zaten inşaat firması belediyeyi takmıyor. 8 ay sonraki yerel seçimlerde burayı çözme vaadi verenlere oyumuzu vereceğiz.” dedi.

“BU KAYBIMIZI KİM ÖDEYECEK?”

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Dükkanlarımız bu barikat nedeniyle kör noktada kaldı diyen esnaf, “Buradaki esnaf sinek avlıyor. Çünkü burası kör nokta olmuş durumda. Oradan çıkan insanlar karşı tarafa geçiyor ve maddi anlamda belimiz bükülmüş durumda. Ekonomik anlamda bu kaybımızı kim ödeyecek kardeşim? Enflasyonun yüksekliğini herkes görüyor. Bu zor süreçte bir de böyle sıkıntılar yaşıyoruz, lütfen artık bu mağduriyet giderilsin.” diye konuştu. Süleyman Çay-Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı