İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin savcılıktaki sevk yazısı detayları ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen yazıda, şüpheliler Yasin Kol ve Göktuğ Hazal Eren'in mevcutlu olarak sevk edildikleri ve CMK’nın 100. maddesi uyarınca tutuklanmalarının istendiği belirtildi.

Süper Lig Hakemi Yasin Kol Hakkındaki Suçlamalar

Süreç kapsamında Süper Lig hakemi olduğu belirtilen Yasin Kol hakkında;

suçlamaları yöneltildi.

Savcılığın sevk yazısında yer alan tespitlere göre:

  • MASAK verilerinin bilirkişi tarafından incelendiği ve Kol'un hesabında açıklanamayan yüksek montanlı banka hareketlerinin bulunduğu saptandı.

  • Dijital incelemelerin henüz tamamlanmadığı, harici bilgiler doğrultusunda delillerin mevcut olduğu ve şahsın serbest bırakılması halinde tanıklara baskı ile delilleri karartma ihtimalinin bulunduğu vurgulandı.

  • Ayrıca Yasin Kol'un, eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile yaptığı görüşmelerde; federasyon başkanı aleyhinde tavır sergileyen bir hakemi notlamak suretiyle fişlediğine ilişkin görüşmenin de soruşturma dosyasına girdiği kaydedildi.

Göktuğ Hazal Eren'e 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Hakem Sorusu' Suçlaması

Diğer şüpheli Göktuğ Hazal Eren hakkında ise Resmi Belgede Sahtecilik (Türk Ceza Kanunu 204/1) suçlamasıyla tutuklama talep edildi.

Sevk yazısında Eren'in; soruşturma kapsamında tutuklanan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ferdi Karadoruk ile yaptığı yazışmalarda, hakem sorularının istenmesi hususuna ilişkin görüşmelerin bulunduğu belirtildi. Eren'in de dijital materyal incelemelerinin devam ettiği ve delilleri karartma şüphesinin bulunduğu ifade edildi.

Şüphelilerin Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularının ardından karar verilmesi bekleniyor.

Resim