‘’Kendine değer ver, hayatında spora yer ver’’ sloganıyla yola çıkan Sultangazi Belediyesi, 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası düzenledi. 43 takımın yer aldığı turnuva, kızlar ve erkekler olarak iki kategoride gerçekleşti. Sultangazi Belediyesi yanında bulunan etkinlik alanında gerçekleşen turnuvayı Türkiye Basketbol Federasyonu Eski Başkanı(TBF) ve Milli Sporcu Harun Erdenay hava atışı yaparak başlattı. Turnuva sonrası dereceye giren takımların ödülleriniyse Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun taktim etti.

SULTANGAZİ ‘SULTAN’ BİR KENT HALİNE GELECEK

Gençlerin enerjilerini sporda tükettikleri, kötü alışkanlıklara meyil etmedikleri bir Sultangazi istiyoruz diyerek sözlerine başlayan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ‘’İşin içinde Sultangazi Spor Kulübü’de var. Kulübümüz Sultangazi adına hizmet etmek için yollara düşmüş durumda. Özellikte tekvando, karate ve güreşte Türkiye ve Avrupa şampiyonlarımız var. Bireysel sporlarla başlayıp, takımsal sporlarla devam eden bir spor serüveni yaratmayı amaçlıyoruz. İstiyoruz ki Sultangazili gençlerimiz Türkiye şampiyonu olsun, Avrupa ve Dünya şampiyonu olsun. Olimpiyatlara gitsin. Uluslararası turnuvalara katılıp bizleri temsil etsinler ve Sultangazi sultan bir şehir haline gelsin. Geçen hafta bütçemizi geçirdik. Yaklaşık olarak 140 milyon liralık bütçeyi çevreye, yeşil alanlara, kültürel ve sportif faaliyetlere ayırmış durumdayız. Sizin ve gençlerinde desteği ile Sultangazi’yi güçlü bir noktaya getireceğiz. Spor kardeşlik, sevgi ve saygı demek. Bu çerçeve içinde mücadelelerini yapacak olan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

SPORUN ANLAMINA UYGUN BİR TURNUVA OLSUN

Belediye başkanından sonra söz alan TBF Eski Başkanı ve Milli Sporcu Harun Erdenay, ‘’ Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla başkanımız sporu, gençliği, yeşil alanları çok destekliyor. İstanbul’un bu kadar binalaştığı dönemlerde bunlar gerçekten çok ihtiyacımız olan şeyler. 43 tane takım başarıya ulaşmak için mücadele edeceksiniz, bir tane şampiyonunuz olacak ama önemli olan fairplay ruhu içerisinde, hakemlere itiraz etmeden, arkadaşlarınızla tartışmadan sporun anlamına uygun bir basketbol geçirmek. Bütün arkadaşlara başarılar diliyor ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi